Επιχείρηση «ακυρώστε το Πασχα»

Χωρίς πιστούς η Μεγάλη Εβδομάδα στο Βατικανό αποφάσισε η Αγία Έδρα, την ίδια ώρα που στην Κύπρο είναι απλώς Κυριακή, με αρκετούς πιστούς να μεταβαίνουν στις εκκλησίες για να μεταλάβουν.

Article featured image
Article featured image

Μια χωρίς προηγούμενο απόφαση έλαβε η Αγία Έδρα, αποκλείοντας τους πιστούς από τις τελετουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας στην πλατεία του Αγίου Πέτρου - τον εμβληματικό χώρο των απανταχού Ρωμαιοκαθολικών.

Όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν χωρίς την παρουσία πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε την Κυριακή το Βατικανό ενόψει του Πάσχα, που για τους Ρωμαιοκαθολικούς είναι στις 12 Απριλίου.

img_2665.jpg


«Εξαιτίας της τρέχουσας, διεθνούς υγειονομικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης όλες οι λειτουργίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν χωρίς τη φυσική παρουσία πιστών», ανέφερε το Βατικανό.

Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι «ως τις 12 Απριλίου» όλες οι προσευχές και οι λειτουργίες στην πλατεία του Αγίου Πέτρου θα μεταδίδονται ζωντανά από τον επίσημο ιστότοπο Vatican News, καθώς οι πιστοί δεν θα μπορούν να παρίστανται σε αυτές.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο το βράδυ, 1.441 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην Ιταλία εξαιτίας του νέου κοροωνοϊού, με τη χώρα να είναι η πλέον πληγείσα στην Ευρώπη.

Περισσότεροι από 21.000 Ιταλοί έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό SARS-CoV-2, εκ των οποίων 3.500 τις τελευταίες 24 ώρες!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ