Κομμένα τα επισκεπτήρια σε όλους τους ασθενείς

Από πότε θα έχει ισχύ το μέτρο και ποια νοσηλευτήρια αφορά.

Article featured image
Article featured image

Από πότε θα έχει ισχύ το μέτρο και ποια νοσηλευτήρια αφορά.

Λόγω των έκτακτων μέτρων που λαμβάνονται από την Κυβέρνηση, με στόχο την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού και τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι από αύριο, 18 Μαρτίου 2020 και μέχρι επαναξιολόγησης των μέτρων, τα επισκεπτήρια σε όλους τους ασθενείς σε όλα τα νοσηλευτήρια του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια απαγορεύονται.

Ο Υπουργός Υγείας θα προχωρήσει σε ρύθμιση με σχετικό Διάταγμα που θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας εντός της ημέρας.

Παράλληλα, και με βάση το Διάταγμα που εξέδωσε ο Υπουργός Υγείας στις 15 Μαρτίου 2020, από τις 16 μέχρι και 31 Μαρτίου 2020, αναβάλλονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εισαγωγές ασθενών, των οποίων η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει και δεν τίθεται κίνδυνος ή απειλή για την ανθρώπινη ζωή.

Ταυτόχρονα, διευκρινίζεται ότι ακυρώνονται οι επισκέψεις σε όλα τα Ιατρεία, εντός και εκτός νοσηλευτηρίων, για αντιμετώπιση των ψυχρών (μη επειγόντων) περιστατικών. Σχετικές συστάσεις εξέδωσε χθες και ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ