Θετικά νέα από την (ηπειρωτική) Κίνα

Ο Covid-19 φαίνεται να εγκαταλείπει την περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε.

Θετικά νέα από την (ηπειρωτική) Κίνα

Ο Covid-19 φαίνεται να εγκαταλείπει την περιοχή απ’ όπου ξεκίνησε.

Article featured image
Article featured image

Μόνο 1 νέο κρούσμα του κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε χθες Δευτέρα στην ηπειρωτική Κίνα, στην επαρχία Χουμπέι, ανακοίνωσαν η επαρχιακή Επιτροπή Υγείας και η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αλλά το σύνολο των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά συνολικά 21 στη χώρα, αφού αφίχθηκαν από το εξωτερικό 20 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί.

Τα 21 νέα κρούσματα αυξάνουν το σύνολο των ανθρώπων που έχει επαληθευτεί ότι έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στη χώρα όπου ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο σε 80.861.

Ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα, στην επαρχία Χουμπέι δεν είχαν καταγραφεί πλην της πρωτεύουσάς της, της Ουχάν, νέα κρούσματα για 12 συναπτές ημέρες. Κατά την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, ο αριθμός των ασθενών που υπέκυψαν ανήλθε σε 13 χθες ο συνολικός απολογισμός της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.226 νεκρούς.

Οι 12 από τους θανάτους καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέιϊ οι 11 στην Ουχάν. Με την άφιξη χθες στην κινεζική επικράτεια των είκοσι ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί, τα κρούσματα που κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα έχουν "εισαχθεί" στη χώρα ανήλθαν σε 143.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ