Οι δύο θετικές ειδήσεις της ημέρας προέκυψαν εξ αιτίας του Covid-19

Μπορεί εμείς να κλειστήκαμε στο σπίτι, αλλά κάποιοι άλλοι βρήκαν επιτέλους την ευκαιρία να ανασάνουν.

Article featured image
Article featured image

Όπως φαίνεται, ο Covid-19 έχει αρνητικές επιπτώσεις μόνο για την ανθρωπότητα, καθώς ο εγκλεισμός μας στο σπίτι, για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης, ήταν η ευκαιρία που έψαχνε η φύση για να πάρει τη δική της ανάσα και να ανακτήσει δυνάμεις.

Η αρχή έγινε στην Κίνα, όταν η απαγόρευση κυκλοφορίας έκλεισε τον κόσμο στα σπίτια τους και ανέστειλε τις εργασίες σε εργοστάσια και βιομηχανία.

Τότε, η ΝΑΣΑ δημοσίευσε δορυφορικές εικόνες από το πόσο είχε καθαρίσει η ατμόσφαιρα της Κίνας και πόσο ποιο υγιές ήταν το περιβάλλον για κάποιον που ήθελε να κυκλοφορήσει στο δρόμο αναπνέοντας μετά από χρόνια, καθαρό αέρα.

Πριν μερικές ώρες κυκλοφόρησε είδηση από την Βενετία, η οποία βιώνει τις επιπτώσεις του κορωνοϊού στο μεγαλύτερο βαθμό απ’ όλη την Ευρώπη, πως λόγω της γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και της αναστολής της λειτουργίας όλων των δραστηριοτήτων, τα βρώμικα κανάλια της πόλης έχουν καθαρίσει και μάλιστα έχουν εμφανιστεί να κολυμπούν και ψάρια.

Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι της Βενετίας παρατήρησαν ένα απρόσμενο επακόλουθο στα κανάλια της πόλης, μετά την κρατική οδηγία να παραμείνουν σπίτια τους, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Το νερό στα κανάλια της πόλης φαίνεται να έχει καθαρίσει μετά από πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί ακόμα και ψάρια, όπως φαίνεται στο βίντεο που μετέδωσε και το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων BBC.



Ο αποκλεισμός λόγω κορωνοϊού έχει αφήσει τους δρόμους της Βενετίας έρημους από κόσμο, και η δραστική μείωση της κυκλοφορίας στα κανάλια, που δεν διασχίζονται πια από γόνδολες, σημαίνει ότι τα ιζήματα κατακάθισαν, κάνοντας το νερό πιο διαυγές.



Στις ΗΠΑ, τώρα, δύο πιγκουίνοι αφέθηκαν να κυκλοφορούν ελεύθεροι στο ενυδρείο που τος φιλοξενούσε μετά την απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του, λόγω κορωνοϊού.

Οι υπεύθυνοι του Shedd Aquarium στις ΗΠΑ πήραν την απόφαση να αφήσουν ελεύθερους τους πιγκουίνους να κάνουν βόλτα μέσα στους χώρους του ενυδρείου. «Παρόλο που αυτή μπορεί να είναι μια περίεργη περίοδος για εμάς, αυτές οι μέρες είναι φυσιολογικές για τα ζώα μας», ανέφερε το Shedd Aquarium, που δημοσίευσε στα social media διάφορα βίντεο από τους περιπλανώμενους πιγκουίνους «και το ταξίδι τους να γνωρίσουν άλλα ζώα».

Οι πιγκουίνοι Edward και Annie έκαναν παρέα τις βόλτες τους, καθότι ζευγάρι οπότε κυκλοφορούν παντού μαζί. «Κάθε άνοιξη είναι η περίοδος που φτιάχνουν την φωλιά τους και αυτή η χρονιά δεν διαφέρει! Την επόμενη εβδομάδα, οι πιγκουίνοι, ανάμεσά τους οι Edward και Annie, θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν τις φωλιές τους», ανέφερε το ενυδρείο.



Ενώ, ενυδρείο στο Όρεγκον, έβγαλε βόλτα τον ελέφαντα για να επισκεφθεί τα υπόλοιπα ζώα που μένουν εκεί:


ETNN24FU8AAYAsN.jfif

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ