Στιγμές ανθρωπιάς εν μέσω πανδημίας

Ένα ρεπορτάζ του CNN παρουσιάζει τις «μικρές» ανθρώπινες πράξεις αλληλεγγύης που μας δίνουν ελπίδα.

Article featured image
Article featured image

Το ότι είμαστε αναγκασμένοι να #μείνουμεσπίτι, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως πρέπει να μείνουμε μόνοι και να απομακρυνθούμε από όλους. Σε τέτοιες περιόδους η αλληλεγγύη και η στήριξη στον συνάνθρωπό μας επιβάλλεται εάν θέλουμε να βγούμε από όλη αυτή την κατάσταση με τις λιγότερες πληγές.

Εκτός από τους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής που εξακολουθούν να εργάζονται και να προσφέρουν με ότι μέσα διαθέτουν και μπορούν για το κοινό καλό, ο κάθε ένας από εμάς που μπορεί, οφείλει να προσφέρει και να δίνει κουράγιο σε όλους τους υπόλοιπους,

Ο ανταποκριτής του CNN, Martin Savidge, ετοίμασε ένα ρεπορτάζ με διάφορες πράξεις αλληλεγγύης και προσφοράς που έγιναν ή γίνονται σε όλο το κόσμο και φωτίζουν τις σκοτεινές ημέρες που βιώνουμε.

Στο Οχάιο της Αμερικής, δύο αδέρφια παίζουν κλασσική μουσική πάνω στη βεράντα τους σπιτιού τους για μία ηλικιωμένη γειτόνισσά τους που βρίσκεται σε αυτοπεριορισμό. Ένα ζευγάρι στου Χιούστον άφησε 9,400 δολάρια φιλοδώρημα σε ένα εστιατόριο για να πληρώσει τους εργαζόμενους τις επόμενες ημέρες. Στην Ιταλία και την Ισπανία, κόσμος βγαίνει στα μπαλκόνια και τραγουδά ή χειροκροτεί γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ