Ναι μεν, αλλά…

Η Άγκελα Μέρκελ «θυμώνει» με τον Ερτογάν, την ίδια ώρα που τον «χαϊδεύει».

Article featured image
Article featured image

Με την Ελλάδα, τον Έβρο και τα ελληνοτουρκικά σύνορα να φλέγονται κυριολεκτικά, η Γερμανίδα Καγκελάριος αποφάσισε –με αρκετή καθυστέρηση- να πάρει θέση σε σχέση με την τουρκική ασυδοσία και προκλητικότητα.

Η Άγκελα Μέρκελ σε μία προσπάθεια να κατευνάσει(;) τα πνεύματα δήλωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιεί τους πρόσφυγες προκειμένου να εκφράσει την δυσαρέσκειά του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνοντας, παρόλα αυτά, πως κατανοεί πως η Τουρκία περιμένει περισσότερα από την Ε.Ε.

«Κατανοώ ότι η τουρκική κυβέρνηση και ο Πρόεδρος Ερντογάν περιμένουν περισσότερα από την Ευρώπη, αλλά το θεωρώ απαράδεκτο ότι ο Πρόεδρος Ερντογάν και η κυβέρνησή του εκφράζουν τώρα αυτή την δυσαρέσκειά τους προς εμάς, την ΕΕ, αλλά "την πληρώνουν" οι πρόσφυγες. Αυτός είναι ο λάθος δρόμος», δήλωσε η Καγκελάριος και πρόσθεσε ότι θα εξακολουθήσει να συνομιλεί με την 'Άγκυρα προκειμένου η κατάσταση να διευθετηθεί και ότι το Βερολίνο θα διαθέσει διμερή βοήθεια εφόσον μια συμφωνία δεν μπορεί να επιτευχθεί με την ΕΕ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ