Στην κωμόπολη Arget, 35 χιλιόμετρα ανατολικά του Μονάχου, βρίσκεται το εκκλησάκι της Αγίας Κορώνας, του οποίου η ύπαρξη γίνεται πλέον ευρέως γνωστή με αφορμή την πανδημία από τον κορωνοϊό.
Σύμφωνα με το αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, η Αγία Κορώνα ή Στεφανίδα όπως μεταφράζεται το όνομά της και αναφέρεται στο Ορθόδοξο Συναξάριο, έζησε στα μέσα του 2ου αιώνα μ.Χ.
Ήταν γυναίκα ενός στρατιωτικού στην Ιταλία το 160, όταν βασιλιάς ήταν ο Αντωνίνος, ο οποίος πέθανε πολύ νωρίς αφήνοντάς την χήρα.
Σύμφωνα με τις γραφές, είχε παραστεί στο μαρτύριο του Αγίου Βίκτωρα, τον οποίο προέτρεπε και ενεθάρρυνε να υποστεί με θάρρος το μαρτύριο.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε τους ειδωλολάτρες, τη συνέλαβαν και την οδήγησαν στον ηγεμόνα και αφού εκεί ομολόγησε την πίστη της στον Χριστό, της έδεσαν τα χέρια στις κορυφές δύο δέντρων (φοινίκων) που με τη βία λύγισαν. Ακολούθως άφησαν ελεύθερες τις κορυφές των δέντρων που επανήλθαν στην αρχή τους θέση τους, προκαλώντας της με αυτό τον τρόπο φρικιαστικό θάνατο.
Η μνήμης της γιορτάζεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία στις 11 Νοεμβρίου, ενώ οι ρωμαιοκαθολικοί την τιμούν στις 14 Μαΐου.
Σε πολλές πόλεις της Βαυαρίας και της Αυστρίας υπάρχουν ήδη από τον 14ο αιώνα μ.Χ. εκκλησίες και παρεκκλήσια προς τιμή της Αγίας Κορώνας, που θεωρείται και προστάτης των πασχόντων από επιδημίες και αρρώστιες. Κοντά στη Βιέννη υπάρχουν και δύο πόλεις με το όνομα της Αγίας Κορώνας.
Στη Βαυαρία, στη κωμόπολη Arget κοντά στο Μόναχο, υπάρχει ένα παρεκκλήσι της Αγίας Κορώνας.
Με αφορμή την εξάπλωση του κορωναϊού και στη Βαυαρία οι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας στο Μόναχο, Πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης και Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Βλέτσης μετέβησαν, όπως διαβάζουμε, την Κυριακή 15 Μαρτίου στο εκκλησάκι της Αγίας Κορώνας και τέλεσαν ιερή παράκληση.