Έρχεται η «εναλλακτική Eurovision» μετά την ακύρωση;

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα μάθουμε τι θα συμβεί με τον δημοφιλή διαγωνισμό τραγουδιού.

Article featured image
Article featured image

Από τη στιγμή που ο διάσημος διαγωνισμός τραγουδιού ακυρώθηκε, λόγω της πανδημίας, οι διοργανωτές ψάχνουν να βρουν μια λύση υπό τη μορφή ενός τηλεοπτικού σόου ή μέσω του Διαδικτύου.


Αυτό μπορεί να γίνει κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, είτε στο Ρότερνταμ, όπου είχε σχεδιαστεί αρχικά, είτε κάπου αλλού. Ο φορέας (The European Broadcasting Union) που αποφάσισε την Τετάρτη την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού εξαιτίας της κρίσης από την εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε ότι «εξετάζει ένα εναλλακτικό πρόγραμμα, αλλά όχι κάποιο διαγωνισμό».

Ανάμεσα στις εναλλακτικές που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι ένα τηλεοπτικό σόου ή η διεξαγωγή του διαγωνισμού μέσω του Διαδικτύου. Στην επιστολή του προς τα μέλη της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού, Γιον Ολα Σαντ, αναφέρει -μεταξύ άλλων- τα εξής: «Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού. Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021. Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεότερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Πηγή: Protagon

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ