Το αρχαιοελληνικό ρητό που έγραψαν οι Κινέζοι στο αεροπλάνο με τη βοήθεια που έστειλαν στην Ελλάδα

Το φορτίο από την Κίνα, πέραν από το υγειονομικό υλικό, περιελάβανε και ένα ρητό του Αριστοτέλη.

Article featured image
Article featured image

Το πρωί του Σαββάτου έφτασε στο Ελευθέριος Βενιζέλος ένα αεροπλάνο της Air China, μεταφέροντας βοήθεια, υπό μορφή υγειονομικού υλικού, από την Κίνα στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας λόγω κορωνοϊού.

Το υγειονομικό υλικό που έφθασε στην Αθήνα από το Πεκίνο ζύγιζε περίπου 8 τόνους και περιελάβανε 550.000 ιατρικές, χειρουργικές και προστατευτικές μάσκες, ιατρικά γυαλιά, γάντια και καλύμματα παπουτσιών.

filia esti 4.jpg

filia_esti.jpeg


Το υγειονομικό υλικό παρέδωσε, εκ μέρους της κινεζικής κυβέρνησης, η πρεσβευτής της Κίνας στην Ελλάδα, Τσανγκ Τσιγιουέ, σε υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ίδια πτήση, σύμφωνα με τα ΑΠΕ/ΜΠΕ, έφθασαν και άλλα χαρτοκιβώτια ιατρικών προμηθειών, βάρους περίπου 10 τόνων, δωρεά από κινεζικές επιχειρήσεις και οργανώσεις.

«Φιλία εστί μία ψυχή εν δυσί σώμασιν ενοικουμένη» («Η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα»), Αριστοτέλης, 384-322 π.Χ.


Σε σχετικό μήνυμά της κατά την παράδοση του υλικού, η πρεσβευτής της Κίνας ανέφερε ότι «με αλληλεγγύη και συνεργασία, θα ξεπεράσουμε αυτήν την πρόκληση μαζί». Επικαλούμενη τα λόγια του Αριστοτέλη, ότι «η φιλία είναι μια ψυχή που κατοικεί σε δυο σώματα», η Τσανγκ Τσιγιουέ υπογράμμισε πως η Κίνα και η Ελλάδα εργάζονται στενά από κοινού στον αγώνα κατά του κορωνοϊού, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά τις εξαιρετικές σχέσεις και τη φιλία μεταξύ των δύο λαών.

filia esti 6.jpg


Επίσης, ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για την σθεναρή υποστήριξή της κατά τη διάρκεια της μάχης της Κίνας κατά του κορωνοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις προσπάθειες και τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση ως «έγκαιρα και ισχυρά». Καταληκτικά, διαβεβαίωσε πως η Κίνα θα κάνει ό,τι μπορεί για να «βοηθήσει τους φίλους μας στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ