Ένα app για την καταγραφή εξάπλωσης του COVID-19 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Οι δημιουργοί της εφαρμογής ζητούν δεδομένα από τους ίδιους τους πολίτες, με σκοπό να κάνουν χωρική αποτύπωση εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα.

Article featured image
Article featured image

Η βασική οδηγία στην περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων κορωνοϊού είναι η κατ’ οίκον παραμονή. Οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού, αλλά και η διαφοροποίηση της έντασης της συμπτωματολογίας σε συνδυασμό με τη διαρκή επιβάρυνση των νοσοκομείων αναφοράς που είναι αρμόδια για τον εργαστηριακό έλεγχο των δειγμάτων, την έλλειψη δυνατότητας εντοπισμού αντισωμάτων αλλά και την πιθανότητα κοινωνικού στιγματισμού καθιστούν εξαιρετικά δύσκολή την καταγραφή των κρουσμάτων.

Για το λόγο αυτό τα στελέχη του ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σχεδίασαν μία εφαρμογή καταγραφής της διάδοσης του ιού με δεδομένα που ζητούνται από τους ίδιους τους πολίτες.

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, απαιτεί ελάχιστο χρόνο συμμετοχής από τον πολίτη, υποστηρίζει την καταγραφή «αλλαγής κατάστασης» και εξασφαλίζει την απόλυτη ανωνυμία του.

Μπορείτε να συμμετάσχετε κάνοντας κλικ στο https://arcg.is/1bKfCe και απαντώντας με υπευθυνότητα και να ξαναχρησιμοποιήσετε την εφαρμογή στην περίπτωση που… αλλάξει η κατάστασή σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ