Οι (πρώτες) μέρες μετά την καραντίνα

Κάτοικοι της επαρχίας Hubei στην Κίνα επιστρέφουν δειλά-δειλά στις ζωές τους [ΕΙΚΟΝΕΣ].

Article featured image
Article featured image

Δύο μήνες μετά την γενική καραντίνα που επέβαλε η κινεζική κυβέρνηση την πόλη Ουχάν της επαρχίας Hubei, τον πυρήνα του Covid-19, οι Αρχές ήραν -στις 25 Μαρτίου- την απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση θα εφαρμοστεί σταδιακά, ξεκινώντας από τον υγιή πληθυσμό.

Μια πολύ δύσκολη περίοδος για την πόλη και τους κατοίκους της, οι οποίοι είδαν σε μερικές ημέρες να χάνονται χιλιάδες άνθρωποι από τον Covid-19 και την πόλη τους να μετατρέπεται σε φάντασμα για αρκετές ημέρες.

Ωστόσο, η αυστηρή καραντίνα που επέβαλαν οι αρχές της χώρας και η τήρησή της από τους πολίτες έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, καθώς περιόρισαν την εξάπλωση του ιού σε σημείο που εδώ και αρκετές ημέρες δεν υπάρχουν νέα κρούσματα εσωτερικής μετάδοσης. Μάλιστα, όσα καινούργια κρούσματα εμφανίστηκαν στην Κίνα τις τελευταίες ημέρες, ήταν από επισκέπτες του εξωτερικού, εξου και η χώρα έκλεισε εντελώς τα σύνορά της.

Οι θετικές αυτές εξελίξεις, έφεραν και πάλι την ελπίδα, με τους κατοίκους της Hubei να κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι στους δρόμους, έστω και συγκρατημένα αισιόδοξοι.

Ελπίζουμε σύντομα να δούμε και στην Κύπρο να συμβαίνει το ίδιο.

hubei.jpg

hubei1.jpg

hubei2.jpg

hubei3.jpg

hubei4.jpg

hubei5.jpg

hubei6.jpg

hubei7.jpg

hubei8.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ