Ξέρεις σε τι χρησιμεύει το δερμάτινο κομμάτι (με τις τρύπες) στην backpack σου;

Μπορεί πλέον να είναι διακοσμητικό, ξεκίνησε, όμως, αλλιώς.

Article featured image
Article featured image

Όλοι μας έχουμε από μία και είναι ίσως από τις πιο χρήσιμες αγορές που έχουμε κάνει, καθώς χωράει τα πάντα, είναι άνετη και τα τελευταία χρόνια αποτελεί ένα σταθερό fashion trend στο σύνολό μας.

Και ακριβώς επειδή πέραν της χρηστικότητάς της, επιλέγουμε μία back pack και για το design της, τα περισσότερα σακίδια πλάτης σήμερα διαθέτουν αρκετά vintage στοιχεία που τους προσδίδουν κομψότητα από τα παλιά.

Όπως το αυτό το δερμάτινο τετράγωνο κομμάτι, με τις τρύπες, που υπάρχει σχεδόν σε όλα τα σακίδια πλάτης και βρίσκεται κάπου στη μέση της πρόσοψης της τσάντας. Όπως ήδη αναφέραμε, πλέον ο σκοπός του είναι καθαρά διακοσμητικός, όταν, όμως πρωτοεμφανίστηκε στα σακίδια πλάτης ήταν καθαρά χρηστικός.

Σκοπός του ήταν να κρεμάνε οι αθλητές ή όσοι γυμνάζονταν, τα ιδρωμένα αθλητικά τους, για να αερίζονται και να μη χρειαστεί να τα τοποθετούν στο εσωτερικό του σακιδίου ή να τα κρατάνε στο χέρι. Παλαιότερα δε, επειδή τα σακίδια πλάτης χρησιμοποιούνταν κυρίως από ορειβάτες, κατασκηνωτές και εκδρομείς, το σημείο εκεί χρησιμοποιείτο για να στερεώνουν εξοπλισμό, όπως μαχαίρια, φανάρια κοκ, στον οποίο θα είχαν άμεση πρόσβαση.




Με πληροφορίες από businessinsider.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ