Το αμφιλεγόμενο βίντεο με βάρκα μεταναστών στα ελληνικά χωρικά ύδατα που διέρρευσε η Τουρκία

Οι τουρκικές Αρχές υποστηρίζουν πως τραβήχτηκε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.

Article featured image
Article featured image

Βίντεο - που αρχικά δόθηκε στο SkyNews με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για νέες εικόνες - δείχνει άνδρες του Λιμενικού να πυροβολούν στο νερό για να απωθήσουν λέμβο με πρόσφυγες προς τα τουρκικά παράλια.

Εικόνες από άνδρες του Λιμενικού Σώματος που πυροβολούν στη θάλασσα για να αποτρέψουν την είσοδο λέμβου με μετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, έδωσε στη δημοσιότητα το BBC.

Οι λιμενικοί φαίνονται με ένα μακρύ μεταλλικό αντικείμενο να σπρώχνουν το φουσκωτό σκάφος, σε μία προσπάθεια να επιστρέψει στην Τουρκία. Σε άλλη περίπτωση, φαίνονται να έχουν προσεγγίσει λέμβο, να πυροβολούν στον αέρα για εκφοβισμό και να χτυπούν με ραβδιά τους επιβαίνοντες, μπλοκάροντας τον πλου προς Ελλάδα.


Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Μαρκ Στόουν του Skynews, το υλικό δόθηκε στο βρετανικό τηλεοπτικό μέσο από τις τουρκικές Αρχές, με τον ισχυρισμό πως πρόκειται για εικόνες που καταγράφηκαν στις 7.26 το πρωί της Καθαράς Δευτέρας, ανοιχτά των ακτών της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ).

Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί αν πρόκειται για πρόσφατες ή παλιότερες εικόνες. Το ρεπορτάζ του BBC εντάσσει στο δικό του βίντεο και τις εικόνες της Κυριακής από το λιμάνι της Θερμής όπου ντόπιοι προπηλακίζουν με ύβρεις και πετούν αντικείμενα σε πρόσφυγες μέσα σε φουσκωτό, αποκλείοντας την αποβίβασή τους στο νησί.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ