Φτιάχνοντας Ασπίδες Προστασίας Προσώπου για τις Ανάγκες της Κύπρου

Η εθελοντική πρωτοβουλία που έχει βάλει ως στόχο να φτιαχτούν 6.500 ασπίδες προστασίας προσώπου μέχρι την Παρασκευή.

Article featured image
Article featured image

Το γκρουπ που δημιουργήθηκε στις 26 Μαρτίου, μέσα σε μόλις 5 μέρες απαριθμεί περισσότερα από 1000 μέλη!

Η περιγραφή στο γκρουπ λιτή αλλά to the point: Αυτή η ομάδα δημιουργήθηκε με σκοπό να βοηθήσουμε όλους τους επαγγελματίες της Υγείας να προστατευτούν, ενώ βοηθούν άτομα που νοσηλεύονται με COVID-19. Φτιάχνουμε προστατευτικές ασπίδες γι’ αυτούς τους ΗΡΩΕΣ!

«Όλοι έχουν τον ρόλο τους και όλων ο ρόλος είναι σημαντικότατος», αναφέρει στη CITY η Λίζα Καρατζιά, η οποία βρίσκεται πίσω από την όμορφη αυτή εθελοντική πρωτοβουλία, συντονίζοντας την όλη προσπάθεια.

lisa karatzia 1.png


Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί γύρω στις 1.500 προστατευτικές ασπίδες, ενώ στόχος της ομάδας είναι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να φτιαχτούν συνολικά 6.500 ασπίδες, αφού τα αιτήματα από τμήματα και ομάδες που έχουν ανάγκη είναι συνεχή.

UPDATE! Διαφάνιες έχουμε εξασφάλιση 5000!!! Μπράβο σε ολους! Στόχος ειναι τωρα 5000 ασπίδες! Συν 1500 που έχουμε που ξεκινήσει ηδη! 😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁😁 Ανάγκες για τον επόμενο μας στοχο - 2000 ασπίδες! Διαφανιες 0.19μμ (ζελατίνες) Λαστιχο 1.19+cm (400 μετρο συνολικά) Γομες σιλικόνης - ζεστη Αυτοκόλλητα Α4 Αν βρούμε υλικα φτιάχνουμε και περισσότερα ! 😘😘😘

Posted by Lisa Karatzia on Saturday, 28 March 2020


«Η όλη προσπάθεια εμπεριέχει δυσκολίες, αφού κάποια από τα υλικά είναι δυσεύρετα λόγω του ότι τα καταστήματα που τα προμηθεύουν είναι κλειστά αυτές τις μέρες.

Ευτυχώς, όμως, ουκ ολίγοι συμπολίτες μας έσπευσαν να βοηθήσουν, είτε προσφέροντας υλικά είτε βοηθώντας στην αγορά υλικών όπως το σφουγγάρι, δείχνοντας για άλλη μια φορά τη μεγαλοψυχία τους και τον αλτρουισμό τους».

Ενημερωτικά, όπως μάθαμε από την Λίζα Καρατζιά, υπάρχει ανάγκη σε υλικά όπως διαφάνειες ζελατίνης Α4 (0,18 - 0,20 mm), λάστιχο (τουλάχιστον 1,9 cm), γόμες σιλικόνης, αυτοκόλλητα (Α4) και σφουγγάρια.


Η συλλογή όλων των υλικών γίνεται σε συγκεκριμένο σημείο στη Λευκωσία, όπου εκεί γίνεται η διαλογή τους και το μοίρασμα στους εθελοντές που θέλουν να βοηθήσουν με την κατασκευή προστατευτικών μασκών. Ακολούθως, αφού φτιαχτούν, διανέμονται εκεί όπου υπάρχουν ανάγκες -οι οποίες, όπως φάνηκε, είναι πάρα πολλές.


Όσοι ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στην προσπάθεια, μπορούν να πάρουν πληροφορίες μέσω του γκρουπ SOS - Face Shields for ICU Nicosia General Hospital.


Δείτε πιο κάτω μερικές χαρακτηριστικές εικόνες για να πάρετε μια ιδέα για τη δουλειά που γίνεται αλλά και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται.


lisa karatzia 3.jpg

lisa karatzia 5.jpg

lisa karatzia 11.jpg

lisa karatzia 4.jpg

lisa karatzia 8.jpg

lisa karatzia 14.jpg


Να τονιστεί, τέλος, πως η όλη διαδικασία από τους εθελοντές πραγματοποιείται με τη λήψη όλων ανεξαιρέτως των προστατευτικών μέτρων (μάσκες, γάντια, απολυμάνσεις χώρων, απολυμάνσεις αντικειμένων), έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι οι μάσκες θα φτάσουν στον τελικό προορισμό τους με απόλυτη ασφάλεια.

Ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλους όσοι βρίσκονται πίσω από την πολύ όμορφη αυτή πρωτοβουλία, δουλεύοντας αθόρυβα αλλά πολύ ουσιαστικά!

Αντί καταληκτικού σχολίου, επιλέγουμε να βάλουμε το μήνυμα μιας από τις εθελόντριες, η οποία μαζί με την κορούλα τους έφτιαξαν μερικές από τις μάσκες!

lisa karatzia 2.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ