Τα μέχρι στιγμής νούμερα του κορωνοϊού

Πόσα είναι τα κρούσματα, πόσοι οι νεκροί και ποια τα δεδομένα στις γύρω από την Κύπρο χώρες.

Article featured image
Article featured imageΟ παγκόσμιος χάρτης με την εξάπλωση του ιού.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στην Ευρώπη, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Παγκοσμίως τα κρούσματα κορωνοϊού είναι 106.165, εκ των οποίων τα 80.965 εντοπίζονται στην ηπειρωτική Κίνα.

Ωστόσο, ο ρυθμός εξάπλωσης του κορωνοϊού στην ασιατική χώρα (σ.σ. πρωτοεμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο) μειώνεται, την ώρα που αυξάνεται σε Ευρώπη, Αφρική, Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική. Στην Ελλάδα τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν φθάσει τα 66.

Στη δεύτερη θέση με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στον πλανήτη είναι η Νότια Κορέα (7.134) και ακολουθούν Ιταλία (5.883) και Ιράν (5.823). Εκτός από την Ιταλία, η χώρα που δοκιμάζεται περισσότερο από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη είναι η Γαλλία (949) και ακολουθεί η Γερμανία με 800 κρούσματα.

Στην Αφρική κρούσματα έχουν εντοπιστεί σε Αίγυπτο (15), Αλγερία (19), Μαρόκο (2), Σενεγάλη (4), Τόγκο (1), Νιγηρία (1), Καμερούν (2) και Νότια Αφρική (2).

Στη Λατινική Αμερική η Αργεντινή έχει 9 κρούσματα, η Χιλή 7, η Παραγουάη 1 και το Περού 6. Επίσης, το Εκουαδόρ (σ.σ. Ισημερινός) έχει 14 φορείς κορωνοϊού, η Κολομβία 1 και η Γαλλική Γουϊάνα 5. Τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού στη Λατινική Αμερική έχει η Βραζιλία (19).

Όσον αφορά στις ΗΠΑ ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέβηκε σε 433, ενώ ο Καναδάς έχει 60.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε στον χάρτη στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού σε πραγματικό χρόνο...

koronoios-xartis_0.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ