Παραίτηση και για Σούπερμαν από την Αστυνομία

Ποιοι άλλοι υπέβαλαν την παραίτησή τους. Ποιο το πρόβλημα που δημιουργείται σε Αστυνομία και Πυροσβεστική.

Article featured image
Article featured image

Εν μέσω πανδημίας και γενικότερης αποσταθεροποίησης των πάντων, σε αστυνομία και πυροσβεστική σημαντικά στελέχη των δύο σωμάτων, υπέβαλαν τις τελευταίες ημέρες τις παραιτήσεις τους, παραδίδοντας τη στολή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φ», οι παραιτήσεις στην πλειονότητά τους έχουν να κάνουν με την προθεσμία που έθεσε η Κυβέρνηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος πρόωρης αφυπηρέτησης μέχρι τις 13 Απριλίου δίχως αποκοπή του 12% στη σύνταξή τους, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις η αποχώρηση σχετίζεται και με τις συνθήκες εργασίας.

Αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση της Ρίτας Σούπερμαν από το γραφείο καταπολέμησης της εμπορίας προσώπων, όπως και του συζύγου της Γιώργου Σούπερμαν πρώην υπευθύνου του ΟΠΕ Λευκωσίας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την παραίτησή του υπέβαλε επίσης ο βοηθός Αρχής Υποστήριξης Ανδρέας Κουσιουμής, μέλος της ηγεσίας της Αστυνομίας, ο οποίος διετέλεσε και διοικητής της ΚΥΠ. Επίσης, αίτημα για πρόωρη αφυπηρέτηση έχει υποβάλει πρόσφατα και ο διοικητής της ΥΚΑΝ Γλυκέριος Λεοντίου, ο διευθυντής της διεύθυνσης Οικονομικών Κωστάκης Σωτηρίου, ο υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής Χρίστος Δράκος και ο βοηθός αστυνομικός διευθυντής Αμμοχώστου. Συνολικά από τις τάξεις της Αστυνομίας ζήτησαν να αποχωρήσουν πρόωρα γύρω στους 40 αξιωματικούς και απλούς αστυνομικούς.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία αποχωρούν οι βοηθοί διευθυντές Λεωνίδας Λεωνίδου και Π. Νικολή, ένας επαρχιακός διευθυντής και άλλοι τρεις αξιωματικοί. Συνολικά ζήτησαν άδεια για πρόωρη αφυπηρέτηση 17 αξιωματικοί και πυροσβέστες. Οι αποχωρήσεις αυτές δημιουργούν επιπρόσθετο πρόβλημα στην Υπηρεσία που λειτουργεί με μειωμένο προσωπικό.

Σημειώνεται ότι οι παραιτήσεις για πρόωρες αφυπηρετήσεις των ανώτερων αξιωματικών θα πρέπει να εγκριθούν από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι θα δώσει τη συγκατάθεσή του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ