Ένας αλλιώτικος τοίχος στο κέντρο της Λευκωσίας

Εκεί, μπορούν να βρουν ζεστό φαγητό όσοι το έχουν ανάγκη.

Article featured image
Article featured image

Φωτογραφίες: Κάτια Χριστοδούλου


«Ξεχείλισαν» με αγαθά πρώτης ανάγκης τα 100 «Καλάθια Αλληλεγγύης» του Δήμου Λευκωσίας και πρόσφεραν χαρά και ανακούφιση σε 100 οικογένειες και άτομα, τα οποία εκτός από προϊόντα έλαβαν παράλληλα επιταγή ύψους 50 ευρώ για να την εξαργυρώσουν σε υπεραγορά, αγοράζοντας προϊόντα της αρεσκείας τους, προσφορά του Συνδέσμου «Ένα όνειρο μια ευχή».

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης επισκέφτηκε το Πολυδύναμο Κέντρο, το οποίο συντόνισε τη δράση και λειτούργησε έκτακτα ως Κέντρο Αποθήκευσης και Διανομής των Αγαθών και εμψύχωσε το προσωπικό που εργάζεται κάτω από αντίξοες συνθήκες, για την κατ’ οίκον παράδοση των πακέτων σε όλες τις οικογένειες.

EVych7BWkAAW2sE.jpg


Λόγω αυξημένης ζήτησης, ο Δήμος και το Πολυδύναμο Λευκωσίας επέκτειναν την έκτακτη υπηρεσία «Καλάθι Αλληλεγγύης» και πρόσφεραν ανακούφιση σε ευάλωτους δημότες, οι οποίοι λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, αντιμετωπίζουν δυσκολίες εξασφάλισης βασικών προϊόντων, προσφέροντας «Πασχαλινό Καλάθι Αλληλεγγύης».

Διανεμήθηκαν κατ’ οίκον σε άτομα της τρίτης ηλικίας, χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο, μονογονεϊκούς, πολύτεκνους, λήπτες ΕΕΕ, άνεργους ή αυτοεργοδοτούμενους που λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του ιού δεν εργάζονται και κατοικούν εντός του Δήμου Λευκωσίας.

EVych65WoAI8oKl.jpg

EVych68WAAAuvS2.jpg


Τα αγαθά πρώτης ανάγκης ήταν ευγενική χορηγία εταιρειών-χορηγών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα μας και ο Δήμος τους ευχαριστεί θερμά.

Για τη διανομή αξιοποιήθηκε το δίκτυο μικρών λεωφορείων Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι για την δράση λήφθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα και τηρήθηκαν οι κανόνες υγιεινής, όπως έχουν οριστεί από τους αρμόδιους φορείς του κράτους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ