Το βράδυ της Ανάστασης η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε σε συνολικά 61 πυρκαγιές

5 πυρκαγιές αφορούσαν σωρούς από ξύλα (Λαμπρατζιές) και οι άλλες 56 πυρκαγιές αφορούσαν στάση λεωφορείου, δέντρα, αυτοκίνητα, ξύλινο πάσσαλο, σκυβαλοδοχεία, κάδους ανακύκλωσης υλικών, σωρούς από ελαστικά κ.α.

Article featured image
Article featured image

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 18ης Απριλίου 2020 μέχρι και τις 06.00 της 19ης Απριλίου 2020 ανταποκρίθηκε σε 100 κλήσεις για βοήθεια, 94 πυρκαγιές, 3 ειδικές εξυπηρετήσεις και 3 ψευδείς κλήσεις.

Η ώρα 23.41 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε ακινητοποιημένο όχημα μάρκας Mitsubishi Colt το οποίο βρισκόταν σταθμευμένοo σε χωράφι στην λεωφόρο Γρίβα Διγενή στην περιοχή Αγίου Νικολάου. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Αγίου Νικολάου Λεμεσού με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 23.57. Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστηκε εκτεταμένες ζημιές. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται η πυρκαγιά να προκλήθηκε από κακόβουλη ενέργεια από άγνωστα-μάλλον ανήλικα άτομα.

Η ώρα 04.28 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε βεράντα δύο διαμερισμάτων στον δεύτερο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας στην οδό Αγίου Αντωνίου στην Πάφο. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.10. Από την πυρκαγιά έπαθαν ζημιές η επίπλωση και η ξύλινη πέργολα της βεράντας ενώ επηρεάστηκαν από τον καπνό το εσωτερικό των διαμερισμάτων. Στα διαμερίσματα διέμεναν αλλοδαποί . Δεν κινδύνεψε κανένας. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνήθηκαν επί τόπου σε συνεργασία με την Αστυνομία και η πυρκαγιά φαίνεται να προκλήθηκε από ξεχασμένο μαγειρικό σκεύος σε μαγειρική συσκευή στην βεράντα.

Η ώρα 05.30 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε όχημα μάρκας BMW X5 το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο σε πεζοδρόμιο μπροστά από οικία στην Λεωφόρο Ελευθερίας στην Ανθούπολη. Ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το Πυροσβεστικό Σταθμό Λακατάμιας με 2 στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 05.39 Από την πυρκαγιά το όχημα υπέστηκε εκτεταμένες ζημιές. Έγινε προληπτική εκκένωση των ενοίκων της οικίας. Δεν κινδύνεψε κανένας. Τα αίτιας της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Με αφορμή το βράδυ της Ανάστασης (18-19/04/2020) η Πυρ. Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε συνολικά 61 πυρκαγιές. 5 πυρκαγιές αφορούσαν σωρούς από ξύλα (Λαμπρατζιές) στην Επαρχία Λάρνακας και οι άλλες 56 πυρκαγιές , αφορούσαν στάση λεωφορείου, δέντρα, ξύλινο πάσσαλο, σκυβαλοδοχεία, κάδους ανακύκλωσης υλικών, σωρούς από ελαστικά και άλλα άχρηστα υλικά και ξύλα ως ακολούθως στις πιο κάτω Επαρχίες :

Λευκωσία - 29

Λεμεσός - 17

Λάρνακα - 4

Πάφος - 0

Αμμόχωστος - 4

Ε.Μ.Α.Κ. - 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ