Μάλλον ο Κιμ Γιονγκ Ουν κάνει διακοπές σε θέρετρο και είναι καλά στην υγεία του (αλλά και πάλι ποιος ξέρει)

Τα μαντάτα έφτασαν από επίσημα νοτιοκορεάτικα χείλη.

Article featured image
Article featured image

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε τα παγκόσμια ΜΜΕ έκαναν μία παύση από τον Covid-19, και ασχολήθηκαν (μετά από καιρό) με τον υπέρλαμπρο Βορειοκορέατη ηγέτη και τις φήμες που ήθελαν να τελειώνει το λάδι από το καντήλι του.

Οι πληροφορίες που ξεκίνησαν από το αμερικανικό δίκτυο CNN (δεν μας κάνει εντύπωση) ήθελαν τον Κιμ Γιονγκ Ουν να βρίσκεται σε κώμα μετά από μία επέμβαση καρδιάς στην οποία είχε υποβληθεί κατά την οποία, λόγω της βεβαρημένης υγείας του λόγω καπνίσματος, παχυσαρκίας και αγυμνασίας, ο 36χρονος δεν κατάφερε να αναρρώσει.

Την είδηση για την κακή υγεία του δικτάτορα της Βορείου Κορέας ήρθε να επιβεβαιώσει και το γεγονός της απουσίας του από τους εορτασμούς της επετείου της 15ης Απριλίου: Πρόκειται για τα σημαντικά γενέθλια του ιδρυτή του καθεστώτος της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο οποίος είναι παππούς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Επί της ουσίας η τελευταία φορά που εθεάθη κάπου ήταν στις 12 Απριλίου, όταν επισκέφθηκε μία αεροπορική βάση.

Μέσα σε όλα αυτά, άρχισε έντονα παίζει ένα σενάριο, στο οποίο υπάρχει ήδη διάδοχος του Κιμ Γιονγκ Ουν και μάλιστα γένους θηλυκού. Αυτή είναι η αδερφή του, Κιμ Γιο Τζονγκ, αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της Βορείου Κορέας.

Προς το παρόν πάντως, η αντικατάσταση του 36χρονου μάλλον θα αργήσει, καθώς σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο CNN ο ειδικός σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Νοτιοκορεάτη προέδρου Μουν Τζε-ιν, Μουν Τσουνγκ-ιν (ο οποίος λογικά έχει και τις καλύτερες πληροφορίες), ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι καλά στην υγεία του: «Η θέση της κυβέρνησής μας είναι σταθερή. Ο Κιμ Γιονγκ-Ουν είναι ζωντανός και καλά στην υγεία του».

Συμπλήρωσε ακόμη ότι ο Κιμ βρίσκεται από τις 13 Απριλίου στην Ουονσάν, ένα παραθεριστικό θέρετρο στο ανατολικό τμήμα της χώρας κι ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί καμία ύποπτη κίνηση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ