Νίκο, τι σημαίνει για την ταβέρνα σου η καραντίνα;

Ο Νίκος Σπνιθάκης είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πρωτεύουσας, στην οδό Λήδρας.

Article featured image
Article featured image

Δύο μήνες μετά που ανέστειλε πλήρως τις εργασίες στο εστιατόριο του, μας λέει τι ακριβώς σημαίνει για τον ίδιο και την επιχείρησή του η καραντίνα.

"

Το εστιατόριο αποφάσισα να το κλείσω μία βδομάδα πριν το πρώτο διάταγμα του Προέδρου, για λόγους ασφαλείας-υγιεινής, δικής μας, του προσωπικού και ασφαλώς των πελατών μας. Αδειάσαμε όλο το μαγαζί, (φθαρτά, κρεατικά, αναψυκτικά κλπ) και τα διανέμαμε δωρεάν σε συμπολίτες μας παγκύπρια. Είμαστε ήδη δύο μήνες με πλήρη αναστολή εργασιών και όπως δείχνει πάμε για 3ο μήνα. Οι χώροι εστίασης λειτουργούν στην 3η φάση, άρα θα ανοίξουμε αρχές-μέσα Ιουνίου!

Μεγάλη ζημιά για όλους και ασφαλώς και για εμάς. Θα πάρει καιρό να επανέλθουμε -από όλες τις απόψεις- και ειδικά οικονομικά. Δεν δοκιμάσαμε καν να δουλέψει το μαγαζί μόνο με ντελίβερι. Το βρήκαμε άσκοπο, από τη στιγμή που όλα τα μαγαζιά στην περιοχή είναι κλειστά. Προτιμήσαμε, όταν ανοίξουμε με το καλό να ανοίξουμε με όλες τις υπηρεσίες μας (dine in, take away και delivery).

Πιστεύω μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, με σχεδόν ανύπαρκτο τουρισμό, όπου όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε-υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Υποστήριξη σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και διακοπές στην πανέμορφη Κύπρο μας! Το ένα χέρι νίβει το άλλο, καιρός να το κάνουμε πράξη.

Βάζουμε σε ένα συρτάρι ότι περάσαμε, σκεφτόμαστε θετικά και προχωράμε ενωμένοι, μόνο έτσι θα το περάσουμε-ξεπεράσουμε! Ενωμένοι!

Να πω, τέλος, πως δεν έφυγε κανένας υπάλληλος μου και ούτε πρόκειται. Συνεχίζουμε με τους ίδιους, μέσα Ιουνίου, Θεού θέλοντος, Κορώνου επιτρέπωντος!

καρβουνομαγειρέματα.jpg
Ο Νίκος Σπινθάκης είναι ιδιοκτήτης ταβέρνας στην οδό Λήδρας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ