Το Υπουργείο Παιδείας πήρε 2000 tablets για αξιοποίηση στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Ποιος έκανε την εν λόγω δωρεά και ποιες ανάγκες καλύπτονται.

Article featured image
Article featured image

Ο Υπουργός Παιδείας παρέλαβε την Παρασκευή 2000 ψηφιακές συσκευές (tablets), οι οποίες αποτελούν δωρεά του Οργανισμού «Hope for Children», για να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και μαθήτριες.

Με τις συσκευές αυτές καλύπτεται ακόμη ένα μέρος των αναγκών, όπως αυτές έχουν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα από έρευνα που έγινε, μέσω των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών, σε όλα τα σχολεία.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα να δεχθούμε την προσφορά του ανθρωπιστικού οργανισμού “Hope for Children”. Έχουμε παραλάβει 2000 ηλεκτρονικές συσκευές τύπου ταμπλέτας που θα φτάσουν σε παιδιά στη δημόσια εκπαίδευση που τις χρειάζονται για να μπορέσουν να ενταχθούν και να παρακολουθήσουν τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ)», ανέφερε ο υπουργός παραλαμβάνοντας τις συσκευές από την κα Άντρια Αγκαστινιώτου, Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ανθρωπιστικού Τομέα του Οργανισμού.

Με αυτή την πρόσθετη δωρεά, επισήμανε, «έχουμε καλύψει κάτι περισσότερο από τις μισές καταγεγραμμένες ανάγκες και στη συνέχεια, με άλλη δωρεά που έχει προσφερθεί στο Υπουργείο, πιστεύουμε ότι θα καλύψουμε το σύνολο των αναγκών που έχουν καταγραφεί.

Ο στόχος του ΥΠΠΑΝ από την πρώτη μέρα ήταν όλα τα παιδιά να μπορέσουν να επωφεληθούν από αυτό το πολύ μεγάλο εγχείρημα, το οποίο έχουμε αναλάβει.

Υπάρχει ικανοποίηση γιατί καθημερινά, ολοένα και περισσότερο, οι εκπαιδευτικοί από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προσφέρουν παιδαγωγική υποστήριξη».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι εκτός από τη διδασκαλία εξ αποστάσεως οι δυνατότητες αυτές της ηλεκτρονικής επικοινωνίας μάς επιτρέπουν να στείλουμε στα παιδιά και άλλου είδους παιδαγωγικό υλικό και στους γονείς/κηδεμόνες να παρακολουθήσουν και όσο μπορούν να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια.

Κλείνοντας, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι αυτές οι ψηφιακές συσκευές θα φτάσουν αμέσως στα σχολεία, τα οποία θα τις θέσουν στη διάθεση των παιδιών εκείνων που έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν και στη συνέχεια, σημείωσε, θα διατίθενται διαρκώς σε παιδιά τα οποία χρειάζονται αυτή την υποστήριξη για να μπορούν να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ