Οδηγείται σε δεύτερο lockdown η Ιταλία;

Η χώρα έπειτα από μία μακρά περίοδο απαγορεύσεων και περιορισμών, ένεκα της έξαρσης του Covid-19, τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και πάλι να αναπνέει κανονικά. Παρόλα αυτά το πως εξελίσσεται η κανονικότητα φαίνεται να μην είναι ιδιαίτερα θετική.

Article featured image
Article featured image

Η μείωση του ρυθμού μετάδοσης του νέου κορωνοϊού που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία, με τα κρούσματα να περιορίζονται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, έδωσε το δικαίωμα στην κυβέρνηση της Ιταλίας να περάσει στη «δεύτερη φάση» μερικής επιστροφής στη γνωστή της καθημερινότητα.

Ωστόσο, την περασμένη Πέμπτη προκλήθηκε συνωστισμός στην περιοχή Ναβίλι του Μιλάνου, με πολίτες οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, χαρακτήρισε «εικόνες ντροπής» τις φωτογραφίες και τα βίντεο που διακρίνονται πολλοί κάτοικοι -κυρίως νέοι- να περπατούν ή να πίνουν μπύρα στην συγκεκριμένη περιοχή, κρατώντας ελάχιστη απόσταση ο ένας από τον άλλο. «Είτε τα πράγματα αλλάζουν αμέσως και σήμερα σταματά η κοσμοσυρροή στην περιοχή του Ναβίλι είτε αύριο θα απαγορεύσω την πρόσβαση», δήλωσε ο Σάλα.

«Όταν έπρεπε να ευχαριστήσω τους Μιλανέζους για την συμπεριφορά τους, το έκανα αμέσως, αλλά υπάρχουν και στιγμές, σαν την σημερινή, στις οποίες πρέπει κανείς να αντιδρά οργισμένος», πρόσθεσε.

«Πρόκειται για υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Αν τα κρούσματα ξαναρχίσουν να αυξάνονται η λεγόμενη ‘δεύτερη φάση’ στην οποία βρισκόμαστε θα πρέπει να ‘παγώσει’ άμεσα και να ξαναεπιβληθούν όλες οι απαγορεύσεις» δήλωσε από την πλευρά του ο Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος Λοιμωδών Νόσων του νοσοκομείου Σάκο του Μιλάνου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ