Θα υπάρξει περιορισμός στον χρόνο παραμονής μας σε κάποιους χώρους εστίασης;

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Article featured image
Article featured image

«Σίγουρα δεν μπορεί να συνεχίσει ο κάθε ένας να μένει όσο χρόνο θέλει. Παλιά στο Λονδίνο είχες περιορισμό στο χρόνο. Όλα αυτά θα έχουν να κάνουν με τη χωρητικότητα ενός χώρου. Ένας μεγάλος χώρος δεν θα έχει πρόβλημα. Οι μικροί χώροι, όμως, θα αναγκαστούν να βάζουν χρονικά περιθώρια στους πελάτες. Δύο ώρες, σε ένα χώρο εστίασης, θα έλεγα ότι είναι αρκετές για να πάρεις ένα γεύμα. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους για συμβουλές και ότι χρειαστούν».

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, αναφέρθηκε στον περιορισμό που ενδέχεται να μπει στον χρόνο παραμονής πελατών σε κάποιους χώρους εστίασης, αλλά και γενικότερα σε αλλαγές που δεν είμαστε συνηθισμένοι στην Κύπρο.

Εξέφρασε παράλληλα τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε η πρόταση του Συνδέσμου για να υπάρχει απόσταση 1,5 τετραγωνικών μέτρων ανά άτομο στους χώρους εστίασης.

«Υιοθετήθηκαν οι περισσότερες προτάσεις μας. Όμως δεν έγινε δεκτή η πρόταση για 1.5 τετραγωνικό για κάθε ένα. Αποφάσισαν 2 τελικά. Το κρίνουμε ως ένα πολύ σκληρό μέτρο. Από κει που προτείναμε το 60% της χωρητικότητας ενός χώρου τώρα προτείνεται το 50%. Εμείς αυτό που συμβουλεύουμε αυτούς που θα ανοίξουν, επειδή στις τουριστικές περιοχές πολλοί δεν θα ανοίξουν, είναι να δουν με αισιοδοξία τα πράγματα. Τους προτείνουμε να αναζητήσουν και άλλους τρόπους χειρισμού των πελατών τους και να κάνουν κλιμακωτές κρατήσεις».


Οι χώροι εστίασης με τα πιο μεγάλα προβλήματα, είναι σύμφωνα με την κ. Λεβέντη, οι χώροι δεξιώσεων. «Είναι τεράστιο το πρόβλημα γιατί δεν ξέρουν εάν μπορούν να διοργανώσουν μεγάλες εκδηλώσεις. Όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Μακάρι σε ένα εικοσαήμερο να έχουμε μηδενικά κρούσματα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ