Πέθανε η Ελληνίδα κληρονόμος του οίκου κοσμημάτων Bvlgari

Η Άννα Βούλγαρη ήταν ο μοναδική απόγονος του ιδρυτή της δυναστείας, του οίκου κοσμημάτων Bvlgari, Σωτήρη Βούλγαρη.

Article featured image
Article featured image

Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή η «χρυσή» κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων της Ιταλίας, Bvlgari, Άννα Βούλγαρη.

Η Άννα Βούλγαρη μιλούσε άπταιστα ελληνικά και λάτρευε την Ελλάδα αλλά και τον τόπο καταγωγής της, την Παραμυθιά.

Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ερχόταν για διακοπές με την οικογένειά της στην Ελλάδα και φυσικά το μέρος καταγωγής της. Ήταν μητέρα τριών παιδιών.

Anna-Bulgari-93-Jeweler-heiress-has-died.jpg


Το 1983, λόγω του πλούτου τους, απήχθησαν μαζί με τον 17χρονο τότε γιο της, από μία ομάδα μαφιόζων από τη Σαρδηνία, η οποία απαιτούσε 4 εκατομμύρια λιρέτες (2 εκατομμύρια ευρώ) για να τους αφήσουν ελεύθερους.

Η πληρωμή έγινε, αλλά λόγω της καθυστέρησης που προηγήθηκε, οι απαγωγείς έκοψαν το αυτί του 17χρονου γιου της. «Απήγαγαν εμένα και το γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου. Ήταν τρομερό» είχε δηλώσει σχετικά σε παλαιότερη συνέντευξή της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ