Το «Out» είναι η πρώτη ταινία της Pixar με gay πρωταγωνιστή

Η ιστορία αφορά τον Γκρεγκ, έναν νεαρό άνδρα ο οποίος φοβάται να πει στους γονείς του ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Article featured image
Article featured image

Ετοιμάζεται να μετακομίσει σε άλλη πόλη για να ζήσει με τον σύντροφό του, Μανουέλ, όταν του κάνουν έκπληξη οι γονείς του για να τον βοηθήσουν και φοβάται ότι θα ανακαλύψουν το μυστικό του. Τελικά, τον βοηθά ο σκύλος του, Τζιμ, με τον οποίο ο Γκρεγκ αλλάζει προσωρινά σώματα και ο πρωταγωνιστής μαθαίνει τη σημασία του να είναι ο εαυτός του.


Η GLAAD, η ομάδα υποστήριξης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας επικρότησε το φιλμ. «Τα τελευταία λίγα χρόνια, οι ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες και ιστορίες έχουν γίνει συνήθεις στον χώρο της διασκέδασης των παιδιών και της οικογένειας, με λίγη αντιπαράθεση, αλλά με μεγάλα εγκώμια από τις ΛΟΑΤΚΙ οικογένειες με παιδιά που ήθελαν να δουν να εκπροσωπείται ο εαυτός τους. Βάζοντας στο επίκεντρο έναν νεαρό ομοφυλόφιλο άνδρα, το «Out» ανέβασε τον πήχη», δήλωσε ο Τζέρεμι Μπλάκλοου, της GLAAD.

Τον Φεβρουάριο, το «Onward» της Pixar είχε αποτελέσει την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney με ομοφυλόφιλο χαρακτήρα. Ήταν μία αστυνομικός που σε κάποια σκηνή είχε αναφερθεί στη σχέση της με γυναίκα.

ονγ.jpg


Το «Out» έκανε πρεμιέρα την περασμένη Παρασκευή στο Disney Plus και είναι ένα 9 λεπτών φιλμ κινουμένων σχεδίων, ένα από τα επτά του προγράμματος SparkShorts της Pixar, που έχει σαν στόχο να «ανακαλύψει νέους συγγραφείς, να εξερευνήσει νέες τεχνικές αφήγησης ιστοριών και να πειραματιστεί με νέες ροές εργασιών παραγωγής», δήλωσε ο Τζιμ Μόρις, πρόεδρος της Pixar.

Σεναριογράφος και σκηνοθέτης του «Out» είναι ο Στίβεν Κλέι Χάντερ, που έχει συνεργαστεί με την Pixar σε πολλά φιλμ, μεταξύ των οποίων το «Toy Story 4» και το «Finding Dory».

αουτ.jpg

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ