Ετοιμάζουν ειδικό dress code για club και συναυλιακούς χώρους;

Ακραίο αλλά ήδη υπάρχει έτοιμο δείγμα.

Article featured image
Article featured image

Το εμπεδώσαμε πως η μετά το lockdown εποχή, δεν θα μοιάζει σε τίποτε, στην εποχή πριν από την πανδημία. Πολλές συνήθειες μας έχουν αλλάξει ή έχουν τροποποιηθεί με τρόπο τέτοιο, ούτως ώστε να συνάδουν με τα μέτρα προστασίας. Από μία απλή βόλτα στο σουπερμάρκετ μέχρι και την επίσκεψή μας σε ένα εστιατόριο ή καφετέρια, όλα είναι αλλιώς.

Ένεκα και της καλοκαιρινής περιόδου, οι συναυλίες, οι μεγάλες εκδηλώσεις και τα φεστιβάλ, αποτελούν ένα από τα hot topic στην ημερήσια διάταξη των ειδικών, καθώς είναι σημεία που συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, οι οποία χορεύουν, διασκεδάζουν, συναναστρέφονται.

Και παρότι η άρση της απαγόρευσης για τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχει καθοριστεί στην Δ’ φάση χαλάρωσης των μέτρων και αν, ο φόβος μετάδοσης του ιού, από τη συγκέντρωση τόσων ατόμων στον ίδιο χώρο, προκαλεί προβληματισμό στους ειδικούς, ακόμη και αν αυτός ο χώρος είναι ανοιχτός.


Στο πλαίσιο αυτό μια εταιρεία στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, σκέφτηκε και δημιούργησε ένα κοστούμι υψηλής τεχνολογίας, το οποίο διαθέτει σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα και υπόσχεται ότι μπορεί να προστατέψει τους φανατικούς των συναυλιών από τον SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του New York Post η εταιρεία σχεδιασμού Production Club δημιούργησε την στολή την οποία ονόμασε Micrashell, έχοντας υπόψη το clubbing και τις συναυλίες, ανέφερε το δίκτυο KNTV.

Το Micrashell είναι μια λύση για να φέρουμε τους ανθρώπους κοντά με «ασφάλεια», δήλωσε ο Miguel Risueno, επικεφαλής εφευρέσεων της εταιρείας. «Είναι μία στολή που καλύπτει το μισό σώμα που βρίσκεται κοντά στα αερομεταφερόμενα σωματίδια και πηγαίνει την ασφάλειά σας ένα επίπεδο πιο πάνω».

000_17.jpg

Αποτελεί κομμάτι ενός κοστουμιού hazmat, διαθέτει ηχεία, μικρόφωνο και το πιο σημαντικό, ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα Ν95. Μέσω του συστήματος εξαερισμού που διαθέτει το κράνος ο αέρας που αναρροφάται φιλτράρεται πριν τον αναπνεύσει ο άνθρωπος και ο εκπνεόμενος αέρας φιλτράρεται εκ νέου πριν αποβληθεί στον χώρο.

Το κοστούμι δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούν την αγαπημένη τους μουσική στην ένταση που θέλουν και να απολαμβάνουν το ποτό τους, καθώς υπάρχουν προσαρμοσμένα ακροφύσια επάνω σε μεταλλικά κουτιά, είπε ο Risueno.


b_concert.jpg

production-club-micrashell-suit-design_dezeen_2364_col_7-852x852.jpg


Ο Risueno είπε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να νοικιάζει τις στολές σε κλαμπ και συναυλιακούς χώρους, οι οποίοι θα είναι υπεύθυνοι για την απολύμανσή τους μετά από κάθε χρήση. «Με τη λύση αυτή προσπαθούμε να δώσουμε χώρο σε όλους» είπε ο Risueno, προσθέτοντας ότι μπορεί δώσει τη δυνατότητα στους χώρους να επιτρέπουν με ασφάλεια περισσότερα άτομα να βρίσκονται ταυτόχρονα μαζί.

Αν και εκκρεμεί η άδεια ευρεσιτεχνίας, ο Risueno είπε ότι η εταιρεία ελπίζει την αποκτήσει σύντομα, ώστε οι άνθρωποι να μπορέσουν να επιστρέψουν ξανά σε πάρτι και εκδηλώσεις. «Είπαμε ότι πρέπει να βρούμε μια λύση, επειδή οι άνθρωποι εξακολουθούν να βγαίνουν», δήλωσε ο Risuneo στο KNTV. «Οι άνθρωποι πηγαίνουν ακόμα σε πάρτι και παραλείπουν τα μέτρα κοινωνικής απόστασης».

Πάντως, εάν τελικά εφαρμοστεί αυτή η ιδέα με το alien κουστούμι, καλύτερα να δούμε τη συναυλία από το σπίτι!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ