«Καιρός να ανοίξουν και τα νηπιαγωγεία»

Τι ανέφερε ο Δρ. Καραγιάννης, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», βάσει των όσων συζητήθηκαν στην χθεσινοβραδινή συνάντηση της επιδημιολογικής ομάδας.

Article featured image
Article featured image

Με τις υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης να έχουν λειτουργήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, νηπιαγωγεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί παραμένουν ακόμα στο περίμενε, για το πότε και για το εάν θα επαναλειτουργήσουν.

Ωστόσο η καλή επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η Κύπρο, χθες είχαμε για δεύτερη φορά μηδέν κρούσματα, φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο όχι μόνο για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων, αλλά και τον γυμναστηρίων.

Το ζήτημα σχολίασε ο Μοριακός Ιολόγος Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο», σήμερα το πρωί, λέγοντας πως η ενθαρρυντική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, μας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε πιο σίγουροι στην Γ’ φάση χαλαρώσεων.

Η επιδημιολογική ομάδα του Υπουργείου Υγείας, συνεδρίασε χθες, το βράδυ της Τετάρτης, συζητώντας, μεταξύ άλλων, για τις συγκεντρώσεις, τους γάμους, την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, αλλά και τον γυμναστηρίων. «Τώρα που άνοιξαν τα σχολεία, θεωρούμε ότι είναι καιρός να ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα βρεφοκομεία. μετά και την περίοδο σταθεροποίησης της δεύτερης φάσης χαλάρωσης των μέτρων», σημείωσε. Λέγοντας πως την τελική απόφαση θα την λάβει η πολιτική ηγεσία.

Πάντως, σύμφωνα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, εκτός απροόπτου, αρχές Ιουνίου, κοντά στην εφαρμογή της Γ’ φάσης χαλάρωσης, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν νηπιαγωγεία και βρεφοκομεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ