Μάλλον ο καιρός διαφωνεί με τα μέτρα χαλάρωσης και είπε να κάνει αυτό

Έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες (με χαλάζι σε μερικές περιπτώσεις) έρχονται τις επόμενες ώρες.

Article featured image
Article featured image

Συμπλέγματα καταιγίδων βρίσκονται στον θαλάσσιο χώρο δυτικά και βόρεια του νησιού τα οποία θα αρχίσουν να επηρεάζουν δυτικά και βόρεια τμήματα του νησιού τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με το kitasweather.com.

Την ίδια ώρα, νεφώσεις που αναπτύσσονται μέσα στο νησί θα αρχίσουν να δίνουν βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού τις επόμενες ώρες, με την κορύφωση των φαινομένων μέσα στο νησί να παρατηρηθεί το μεσημέρι και το απόγευμα. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από χαλάζι με διάμετρο έως 2 εκατοστά, ριπαίους ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις. Ήδη, οι πρώτες καταιγίδες έχουν αρχίσει να εισέρχονται στο νησί από τα δυτικά.

Σφήνα ύφεσης πλανητικής κλίμακας με κλειστό χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στην περιοχή μας, σε συνδυασμό με αβαθές χαμηλό στην επιφάνεια θα μας επηρεάσουν αύριο με αποτέλεσμα τον άστατο καιρό και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη, νέα σφήνα ύφεσης θα αρχίσει να κατηφορίζει προς την περιοχή μας, φέρνοντας τοπικές βροχές/καταιγίδες την Παρασκευή.

Οι καταιγίδες θα είναι κυρίως μονοκυτταρικές (Pulse Severe) και πιο τοπικά πολυκυτταρικές και θα συνοδεύονται από έντονες βροχοπτώσεις, ριπαίους ανέμους και χαλάζι που ενδεχομένως να φτάνει μέχρι τα 2 εκατοστά σε διάμετρο.

Τοπικά αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό, βόρεια και ανατολικά τμήματα του νησιού ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα είναι πιο τοπικά, με μικρότερη πιθανότητα να παρατηρηθούν μεγάλα ύψη βροχής. Παράλληλα, η θερμοκρασία λόγω αυξημένης νεφοκάλυψης, αλλά και λόγο πιο δροσερής αέριας μάζας, θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

antppi15.jpg

htyppi15.jpg

Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com

Σήμερα, Τρίτη, ο καιρός θα είναι μερικώς έως κυρίως συννεφιασμένος με κατά διαστήματα βροχές/καταιγίδες σε αρκετές περιοχές του νησιού. Κάποιες καταιγίδες θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από έντονες βροχοπτώσεις, χαλάζι έως 2 εκατοστά διάμετρο και ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 23 στα παράλια και στους 7 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Το βράδυ, ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, 14 έως 16 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στο εσωτερικό ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5-6 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 29 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 24 έως 26 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.


64574926_390428758484565_5344463655951925248_n-3-2-1.png


Την Τετάρτη το βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών, με τάση εξασθένισης αργότερα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, 12 έως 15 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στη Χιονίστρα

.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως στα παράλια, ενώ στα νοτιοανατολικά παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 20 έως 22 στα δυτικά και βόρεια παράλια, 23 έως 25 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο, νεφώσεις που θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και εσωτερικό κατά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένεται να δώσουν τοπικές βροχές/καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας όμως γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ