Μια ειδική ευρωπαϊκή πλατφόρμα δίπλα στους καλλιτέχνες

Η πρώτη οργανωμένη κίνηση της Ευρώπης υπέρ του πολιτισμού.

Article featured image
Article featured image

Ειδική πλατφόρμα με την ονομασία "Creatives Unite", για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες, τους ερμηνευτές και άλλους που εργάζονται στον πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα να ανταλλάσσουν πληροφορίες κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας, εγκαινίασε σήμερα η Κομισιόν.

Η έναρξη της πλατφόρμας αποτελεί συνέχεια της βιντεοδιάσκεψης των Υπουργών Πολιτισμού της ΕΕ στις 8 Απριλίου, όπου η Επίτροπος Gabriel ανακοίνωσε την πρωτοβουλία. Το Creative FLIP, ένα πιλοτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που υλοποιήθηκε από την Κομισιόν, με επικεφαλής το Ινστιτούτο Goethe σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Creative Hubs και άλλους συνεργάτες, θα βοηθήσει στη λειτουργία και επιμέλεια της πλατφόρμας. Η πλατφόρμα προσφέρει έναν κοινό χώρο για όλους εκείνους που αναζητούν πληροφορίες σχετικά με πρωτοβουλίες πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα που ανταποκρίνονται στην κρίση του κορωνοϊού. Παρέχει πρόσβαση σε έναν ενιαίο χώρο στο πλήθος των υπαρχόντων πόρων και σε πολλά σχετικά δίκτυα και οργανισμούς.

Η Mariya Gabriel, Επίτροπος για την Καινοτομία, την Έρευνα, τον Πολιτισμό, την Εκπαίδευση και τη Νεολαία, δήλωσε σχετικά ότι «αυτή η διαδικτυακή πλατφόρμα θα παρέχει ένα φόρουμ για πολιτιστικούς και δημιουργικούς τομείς για την ανταλλαγή ιδεών και πρωτοβουλιών και τη συνδημιουργία λύσεων χάρη στη δημιουργικότητά τους ως απάντηση στην κρίση. Μια πλατφόρμα από τον τομέα, για τον τομέα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ