Τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία για την Κύπρο

Ποιός ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19.

Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1,250 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 4 θετικά αποτελέσματα του ιού SARS-CoV-2.Αναλυτικά τα δεδομένα έχουν ως εξής:

  • Από το πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την εξέταση 20,000 επαγγελματιών έχουν ολοκληρωθεί σήμερα 84 εργαστηριακές διαγνώσεις από τα συμβαλλόμενα εργαστήρια, χωρίς θετικό αποτέλεσμα,
  • Από σύνολο 179 διαγνώσεων από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα,
  • Από σύνολο 313 διαγνώσεων από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, δεν προέκυψαν κρούσματα,
  • Από σύνολο 121 εργαστηριακών διαγνώσεων σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό, δεν προέκυψαν θετικά αποτελέσματα,
  • Από σύνολο 526 εργαστηριακών εξετάσεων από ιδιωτική πρωτοβουλία, εντοπίστηκαν 2 θετικά αποτελέσματα, και
  • Από 27 διαγνώσεις από τον έλεγχο 2,000 εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο ποτών και τροφίμων και τους οίκους ευγηρίας, δεν προέκυψε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Από το πρόγραμμα των 20,000 εργαστηριακών διαγνώσεων ολοκληρώθηκαν από το Σάββατο, 11 Απριλίου, και μέχρι σήμερα η ώρα 4 το απόγευμα, συνολικά 19,555 εργαστηριακές εξετάσεις.Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 878 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Ακόμη ένας θάνατος άντρα 56 έτων, που νοσηλευόταν στην ΜΕΘ, με εξαιρετικά βεβαρημένο ιστορικό. Η τελική αιτία θανάτου δεν θεωρείται ο Covid-19.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ