«Το τοπίο είναι θολό και οι κρατήσεις μηδαμινές»

Ποια η κατάσταση με τα ξενοδοχεία στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Παρά το θετικό κλίμα που επικράτησε με την άρση των περιορισμών και τη διάνοιξη των αεροδρομίων, φαίνεται πως το τοπίο στον τομέα του τουρισμού, εξακολουθεί αν είναι θολό, με τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία να είναι μηδαμινές.

Σύμφωνα με δηλώσεις του νέου Γενικού Διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, Φιλόκυπρου Ρουσουνίδη, στην «Πρώτη Εκπομπή» του Ράδιο Πρώτο, «η τουριστική βιομηχανία έχει δεχθεί βαρύ πλήγμα από την πανδημία, καθώς όπως έχει διαμορφωθεί το περιβάλλον, δεν μιλάμε, πλέον, για κέρδη, αλλά για περιορισμό των ζημιών». Ακόμα, είπε, το τοπίο είναι θολό και οι κρατήσεις μηδαμινές.

«Το μεγάλο στοίχημα είναι, πλέον, το 2021 και για να φτάσουμε εκεί πρέπει να χτίσουμε τις συνθήκες, που να μας επιτρέπουν να μπούμε ‘με το δεξί’ στο 2021 από φέτος. Θα προσπαθήσουμε, θα προσπαθήσουμε με όσα μέσα έχουμε, να ανοίξουμε όσες περισσότερες ξενοδοχειακές μονάδες γίνεται». Ενώ συμπλήρωσε πως περί τα τέλη Ιουνίου, θα αρχίσει να διαφαίνεται πόσος θα είναι ο αριθμός τουριστών από αυτές τις χώρες που περιμένουμε, όπως η Γερμανία, η Αυστρία, το Ισραήλ και η Ελλάδα, θα αρχίσει να διαφαίνεται πόσος θα είναι αριθμός τουριστών από αυτές τις χώρες και περιμένουμε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ