Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες για τη σύλληψη της γυναίκας που φέρεται να έριξε το βιτριόλι στην 34χρονη

Η γνωριμία, το αίτημα φιλίας, η τηλεκάρτα, η τσάντα με την περούκα και το βίντεο από την προσαγωγή.

Article featured image
Article featured image

Το δρόμο της Δικαιοσύνης έλαβε πλέον η υπόθεση της επίθεσης σε γυναίκα με βιτριόλι. Η υπόθεση που εκτυλίχθηκε σε θρίλερ με τα δεδομένα να ήταν, τουλάχιστον μέχρι χθες, συγκεχυμένα, το απόγευμα της Πέμπτης πήραν διαφορετική τροπή, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγή της βασικής ύποπτης η οποία μέχρι το τέλος μετατράπηκε σε σύλληψη.

Η γνωριμία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, η φερόμενη ως δράστις και η 34χρονη δεν ήταν άγνωστες. Κατάγονταν από κοντινά χωριά της Αιτωλοακαρνανίας και μάλιστα ήταν «φίλες» στο Facebook με την κατηγορούμενη να «αντιδρά» σε διάφορες αναρτήσεις του θύματος.

Όλα άρχισαν πριν από ένα χρόνο, όταν συναντήθηκαν σε γάμο κοινού γνωστού τους, στον τόπο καταγωγής τους. Η 35χρονη ύποπτη συνοδευόταν από τον σύντροφο της και οι δυο τους έκαναν παρέα με την Ιωάννα, στη δεξίωση. Δύο ημέρες μετά το γάμο, και ενώ είχαν επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύντροφος της 35χρονης έστειλε, στο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι, αίτημα φιλίας στο Facebook.

Η βασική ύποπτη της υπόθεσης, όταν το αντιλήφθηκε, άρχισε να κάνει σκηνές ζηλοτυπίας στον σύντροφό της, ενώ λίγο αργότερα, εμφανίζεται ένα ειρωνικό σχόλιο της 35χρονης στο προφίλ της Ιωάννας.

Από την πλευρά του ο σύντροφος της 35χρονης, της ξεκαθάρισε πως δεν είχε σχέση με την Ιωάννα αλλά δεν σκεφτόταν ωστόσο να παντρευτεί εκείνη. Παρόλα αυτά φαίνεται πως η φερόμενη ως δράστις θεωρούσε πως αιτία ήταν το 34χρονο θύμα. «Της είχα εξηγήσει πως δεν βλέπω τη σχέση μας σοβαρά. Εκείνη όμως ονειροπολούσε και νόμιζε ότι θα παντρευτούμε. Όταν έκανα αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, εξοργίστηκε, Ζήλευε και νόμιζε πως λόγω της Ιωάννας δεν προχωρούσε η σχέση μας σοβαρότερα. Όλα όμως ήταν στο μυαλό της» ανέφερε στις αρχές ο σύντροφος της συλληφθείσας μεταξύ άλλων.

Ο εντοπισμός της 35χρονης

Όπως καταγράφει το ρεπορτάζ του news247.gr αρχικά όταν οι αστυνομικοί την πλησίασαν το πρωί της Πέμπτης, 50 μέτρα έξω από το σπίτι της, αιφνιδιάστηκε αφού δεν πίστευε πως θα έφταναν οι Αρχές ποτέ σε αυτή και επιχείρησε να διαφύγει ανεπιτυχώς. Στην τσάντα της βρέθηκαν η περούκα με τα σκούρα κόκκινα μαλλιά που φορούσε την ημέρα της επίθεσης και η περίφημη τηλεκάρτα με την οποία είχε κλείσει τα ραντεβού με το ταξί για την διαφυγή της.

Οι αστυνομικοί είχαν καταφέρει να βάλουν στο κάδρο των ερευνών τους τη συγκεκριμένη γυναίκα εδώ και 10 ημέρες, αφού από νωρίς είδαν ότι ο κύκλος και τα γεγονότα που αφορούσαν πιο πρόσφατες περιπτώσεις στη ζωή της Ιωάννας είχαν ισχυρά άλλοθι και δεν είχαν σχέση με την επίθεση.

Είχαν την εικόνα της ξεκάθαρα, από την ημέρα της επίθεσης και από κάμερα στην Αγία Ελεούσα, τη στιγμή που διέφευγε. Σύντομα ανακάλυψαν το ταξί στο οποίο επιβιβάστηκε και την άφησε στο Μετς, κοντά σε συγγενικό σπίτι της δράστις, στο οποίο κατέφυγε με το πρόσχημα της επίσκεψης, μέχρι να καταλαγιάσει λίγο ο θόρυβος και να επιστρέψει στο σπίτι της στου Ζωγράφου, όπου διέμενε μαζί με τον αδελφό της.

Ανακάλυψαν την κλήση, είχαν το ηχογραφημένο μήνυμα ενώ σύντομα ανακάλυψαν τους δύο τηλεφωνικούς θαλάμους από τους οποίους πραγματοποιήθηκαν δύο κλήσεις προς την εταιρεία ραδιοταξί που χρησιμοποίησε. Ο ένας θάλαμος ήταν στην Λ. Συγγρού, όπου κατέβηκε με λεωφορείο την προηγούμενη ημέρα και παρήγγειλε το ταξί για να το δεσμεύσει για δύο κούρσες επιστροφής, εκείνη και την επόμενη ημέρα.

Στη συνέχεια πήγε περπατώντας στην Λ. Θησέως στην Καλλιθέα. Εκεί κατόπτευσε τα γραφεία που θα πραγματοποιούσε την επίθεση και το βράδυ κάλεσε με την ίδια τηλεκάρτα, από τηλεφωνικό θάλαμο στην Ακαδημίας, κοντά στα γραφεία του δικηγορικού γραφείου που εργαζόταν στην οδό Σίνα, για να επιβεβαιώσει το ραντεβού με το ταξί το πρωί της επομένης στην Καλλιθέα.

Μετέβηκε με τον ίδιο τρόπο, πραγματοποίησε την επίθεση, για την οποία όταν οι αστυνομικοί της ζήτησαν λεπτομέρειες άλλαξε συζήτηση, όπως επίσης αρνήθηκε να πει πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και παραδέχτηκε μόνο πως μετά πήρε το ταξί και πήγε στο Μετς.

Όταν οι αστυνομικοί εντόπισαν το σειριακό αριθμό της τηλεκάρτας με την οποία πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις αυτές προχώρησαν στη σάρωσή του και μέσω αυτής προέκυψε πως σε προγενέστερο χρόνο η δράστις είχε καλέσει έναν άντρα από το Μπαγκλαντές, άσχετο με την υπόθεση και για άσχετο λόγο. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το συγκεκριμένο άτομο που τους είπε ότι τον είχε καλέσει η συγκεκριμένη γυναίκα και μάλιστα στο κινητό ανακάλυψαν και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου αφού τον είχε καλέσει και μέσω αυτού.

Η επιβεβαίωση των υποψιών

Πλέον ο κλοιός είχε στενέψει γύρω της. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο και ανέφεραν στο θύμα την εν λόγω γυναίκα, ήταν η πρώτη φορά που την είδαν έκπληκτη, ενώ θυμήθηκε την ιστορία που είχε προηγηθεί μεταξύ τους, ωστόσο, ουδέποτε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτό το περιστατικό θα ήταν αρκετό για να προκαλέσει ένα τέτοιο μένος εναντίον της ώστε να συνδύαζε γεγονότα και καταστάσεις και να το ανέφερε μόνη της και νωρίτερα στις Αρχές.

Από όσες περιπτώσεις είχαν αρχικά μπει στον στόχαστρο των ερευνών σε καμία κατάθεση, από τον ευρύτερο κύκλο του θύματος, δεν είχε αναφερθεί το συγκεκριμένο άτομο. Το μοιραίο λάθος της ήταν οι κλήσεις που πραγματοποίησε και δεν μπορούσε να φανταστεί ενδεχομένως η κατηγορούμενη ότι οι Αρχές είχαν την ικανότητα να ανακαλύψουν και να βρουν τα ίχνη της ακόμη και από τα «ψίχουλα» που ομολογουμένως άφησε πίσω της.

Στην κατ’ οίκον έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί λίγο μετά την προσαγωγή της, ανακάλυψαν και τα τελευταία κρίσιμα πειστήρια, όπως την καπαρντίνα, αλλά και το σακίδιο που φορούσε την ημέρα της επίθεσης, στην Καλλιθέα, που έχουν αποτυπωθεί ξεκάθαρα από την κάμερα στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Το απόγευμα της Πέμπτης οδηγήθηκε ενώπιον του Εισαγγελέα ο οποίος της άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και απείθεια και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή την ερχόμενη Τρίτη.

Με πληροφορίες από skai.gr/news247.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ