Ο Άρης Σερβετάλης είναι «Ο Άνθρωπος του Θεού»

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα της ταινίας όπου υποδύεται τον Άγιο Νεκτάριο.

Η διεθνής κινηματογραφική παραγωγή «Ο Άνθρωπος του Θεού» («Man of God») ξεκίνησε γυρίσματα σε Αθήνα, Λαύριο και Αίγινα, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Γιελένα Πόποβιτς, η οποία υπογράφει και το σενάριο της ταινίας, και υπό τους ήχους του πολυβραβευμένου Πολωνού συνθέτη Zbigniew Preisner.

man-of-god_-1-.jpg


Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά της ζωής του Αγίου Νεκταρίου, τον οποίο θα υποδυθεί ο Άρης Σερβετάλης, πλαισιωμένος από μια αξιόλογη ομάδα Ελλήνων ηθοποιών, μεταξύ των οποίων οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Γιάννης Στάνκογλου, Νικήτας Τσακίρογλου, Τόνια Σωτηροπούλου και Χρήστος Λούλης.


Στην ταινία θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Μίκυ Ρουρκ -στον ρόλο του παράλυτου που θεράπευσε ο Άγιος- και ο Αλεξάντερ Πετρόφ.

man-of-god_-5-.jpg


man-of-god_-6-.jpg


Η ταινία είναι μια παραγωγή της Simeon Entertainment και της View Master Films, σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός, και με την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας).

man-of-god_-3-.jpg

man-of-god_-4-.jpgΗ ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες, από την Feelgood Entertainment, το φθινόπωρο του 2020 με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του Αγίου Νεκταρίου.

Λίγα λόγια για την ταινία

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον συκοφαντεί οικτρά, με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο.

5463_ARIS_SERVETALIS_962020.jpg


Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδιά του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή, όμως, δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο, λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ