Τι συμβαίνει με την υγεία του Τραμπ;

Το βίντεο που πυροδότησε τις φήμες και η απάντησή του, που, όπως πάντα, μοιάζει βγαλμένη από παράσταση του Σεφερλή.

Article featured image
Article featured image

Όλα ξεκίνησαν με ένα βίντεο του Αμερικανού Προέδρου στο οποίο ο Τραμπ, φαίνεται να δυσκολεύεται ακόμη και να κρατήσει σταθερό ένα ποτήρι με νερό.

Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο από την ομιλία του στην ακαδημία West Point ο Τραμπ διακρίνεται αρχικά να προσπαθεί να πιει νερό, αλλά το δεξί χέρι του δείχνει να μην μπορεί να κάνει την κίνηση και τελικά χρησιμοποιεί και το αριστερό για να φέρει το ποτήρι στο στόμα του. Το άλλο στιγμιότυπο τον καταγράφει να κατεβαίνει από το βήμα πολύ προσεχτικά και πολλοί σχολιάζουν πως μοιάζει ασταθής και αδύναμος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, κάτι παρόμοιο είχε γίνει στο πρόσφατο παρελθόν και με την Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις εν λόγω εμφανίσεις του 74χρονου προέδρου πυροδοτήθηκαν φήμες σε σχέση με την υγεία του, κάνοντας αναφορές για Πάρκινσον αλλά και άλλες σοβαρές ασθένειες που πιθανόν να έχει.

Με τον Τράμπ να απαντά στις φήμες, μέσω της Wall Street Journal λέγοντας στον δημοσιογράφο πως –φυσικά- δεν έχει Parkinson, ενώ σε σχέση με τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε στο βάδισμά του, λίγες μέρες πριν σε στρατιωτική εκδήλωση, είπε πως ήταν στενά τα παπούτσια. «Ήμουν εκεί για ώρες. Και τι εισπράττω γι' αυτό; Όλοι επικεντρώθηκαν στον τρόπο με τον οποίο περπάτησα στη ράμπα. Έχω Πάρκινσον; Δεν το πιστεύω» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η εικόνα που τον δείχνει να κάνει μικρά και αργά βήματα στη ράμπα προκλήθηκε από τα παπούτσια που φορούσε επιμένοντας ότι «τα τελευταία μέτρα τα έτρεξα».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πάντως πρόσθεσε, ότι τα ίδια παπούτσια τα φορούσε και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης λέγοντας στον δημοσιογράφο Μάικλ Μπέντερ «μπορώ να στα δείξω αν θέλεις».

Στην παρατήρηση, τέλος, του δημοσιογράφου της WSJ ότι οι αντίπαλοί του επικεντρώνονται στην υγεία του επειδή το ίδιο έκαναν και οι Ρεπουμπλικανοί με τον Τζο Μπαίντεν, ο Τραμπ απάντησε ότι «ε, εντάξει είμαι τέσσερα χρόνια νεότερος. Αλλά όχι, το θέμα δεν είναι η ηλικία του Μπάιντεν. Γνωρίζω ανθρώπους που είναι πολύ μεγαλύτεροι σε ηλικία από εμένα το μυαλό των οποίων είναι τόσο κοφτερό όσο όταν ήταν 25 ετών».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ