Τέλος στην ανωνυμία στις προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας

11 χρόνια μετά, το θυμήθηκαν!

Article featured image
Article featured image

Μια συζήτηση που είχε ξεκινήσει χρόνια πριν και αφορούσε την ανωνυμία στις προπληρωμένες κάρτες κινητής, τις οποίες μπορούσε να προμηθευτεί κάποιος ακόμη και από περίπτερο, φαίνεται πως λήγει, 11 χρόνια μετά, με την Βουλή να ξεκίνησε την Παρασκευή, 19 Ιουνίου την κατ’ άρθρον συζήτηση πρότασης νόμου.

Με την πρόταση νόμου, που αναφέρεται ως ο περί Ταυτοποίησης των Κατόχων και Χρηστών Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Κινητής Τηλεφωνίας Προπληρωμένου Χρόνου Ομιλίας Νόμος του 2009, θεσμοθετείται το νομικό πλαίσιο ταυτοποίησης των κατόχων χρηστών εξοπλισμού και υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, προς διαφύλαξη της ασφάλειας και προστασίας της δημόσιας τάξης και των ατόμων γενικότερα. Για το θέμα ετοιμάστηκε αναθεωρημένο κείμενο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο εξετάστηκε χθες στην Επιτροπή.

Σε δήλωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Σαββίδης, είπε ότι πρόκειται για μια πρόταση νόμου, η οποία, παρότι κατατέθηκε πριν από χρόνια, εντούτοις δεν προχώρησε.

Αναλαμβάνοντας, πρόσθεσε, παρακάλεσα τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών όπως θέσει σε εφαρμογή τη διαδικασία της Βουλής, ώστε να μπορέσει να συζητηθεί κι αυτή η πρόταση νόμου. Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι είναι ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα κι ελπίζω ότι θα ψηφιστεί σύντομα, διότι το νομοθέτημα αυτό προσθέτει στον σημαντικό νόμο που ψηφίστηκε σε σχέση με την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αφού, με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα της ανωνυμίας στις προπληρωμένες κάρτες κινητής τηλεφωνίας.

Ο κ. Σαββίδης ευχαρίστησε τους εισηγητές της πρότασης νόμου όσο και την Επιτροπή Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων που έχει θέσει το θέμα ως προτεραιότητα και φαίνεται ότι η συζήτηση προχωρά με ικανοποιητική συναίνεση. Θα ήταν ευχής έργο η πρόταση νόμου να ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι, παρατήρησε ο κ. υπουργός.


Με πληροφορίες από εφημερίδα Φιλελεύθερος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ