Η Google προχωρά σε αυτόματη διαγραφή των δεδομένων των χρηστών

Με σκοπό τη διαφύλαξη της ιδιωτικότητάς τους.

Article featured image
Article featured image

Σε μία πολύ σημαντική αλλαγή προχωρά η Google, ώστε να διαγράφει αυτόματα μερικά από τα δεδομένα των χρηστών που συλλέγει. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα θα διαγράφονται αυτόματα μετά από 18 μήνες, ενώ παράλληλα η διαδικασία της ανώνυμης περιήγησης απλοποιείται.

Τα εν λόγω δεδομένα αφορούν τις αναζητήσεις ιστοτόπων και σελίδων, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την τοποθεσία των χρηστών όπως και φωνητικές εντολές. Το ιστορικό του YouTube, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο που παρακολουθήθηκαν, θα διαγράφεται μετά από 36 μήνες.

Παράλληλα, η απόφαση δεν θα ισχύει για το Gmail, το Drive και τις Φωτογραφίες, γιατί σύμφωνα με την εταιρεία «όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύουν την ασφάλεια των προσωπικών σας πληροφοριών για όσο καιρό τις έχετε ανάγκη».

Σε πρώτη φάση, οι άνωθεν αλλαγές θα ισχύουν μόνο για νέους λογαριασμούς, αλλά αναμένονται πρόνοιες και για τους υφιστάμενους χρήστες, οι οποίοι θα λάβουν σύντομα οδηγίες, για να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις τους.

google 2.jpg


«Για να βοηθήσουμε την πρόοδο αυτού του έργου, δημοσιεύσαμε μια πρόταση κανονιστικού πλαισίου που βασίζεται σε ορισμένους νόμους και μοντέλα, τα οποία δημιουργήθηκαν στον υπόλοιπο κόσμο, όπως για παράδειγμα το GDPR στην Ευρώπη, δηλαδή τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ιδιωτικότητα που είναι σε ισχύ από τον Μάιο του 2018», ανέφερε σε ποστ του ο CEO της εταιρείας Sundar Pichai.

Η απόφαση αυτή της Google έρχεται σε μια περίοδο που οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες δέχονται οξεία κριτική για τη συλλογή δεδομένων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ