Μουσικές του Κόσμου στο Rialto Open Air

Ποδαρικό με τους Monsieur Doumani.

Article featured image
Article featured image

Το ethnic festival, με το οποίο το Θέατρο Ριάλτο ολοκληρώνει την καλλιτεχνική του σεζόν, πραγματοποιείται φέτος με μια διαφορετική υπαίθρια εκδοχή, προσαρμοσμένη στις επιταγές των καιρών.

Τη σειρά των υπαίθριων συναυλιών ανοίγει το πολυβραβευμένο συγκρότημα Monsieur Doumani, το Σάββατο, 4 Ιουλίου (21:00), στον χώρο στάθμευσης ΣΕΚ, πίσω από το Ριάλτο, όπου πραγματοποιούνται και οι προβολές του θερινού σινεμά. Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται η προκράτηση θέσεων.

Το συγκρότημα θα παρουσιάσει στο Rialto Open Air τραγούδια από τα τρία του άλμπουμ, καθώς και μερικά ακυκλοφόρητα κομμάτια από το άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021.

monsieur doumani 2.jpgΤο πολυβραβευμένο σχήμα Monsieur Doumani δημιουργήθηκε το 2012 στη Λευκωσία. Προερχόμενοι από διαφορετικούς μουσικούς χώρους, αλλά επηρεασμένοι από την κυπριακή παράδοση σε διάφορα επίπεδα, οι Monsieur Doumani επικεντρώνονται στη σύνθεση κυπριακών τραγουδιών που αντλούν έμπνευση από τη σύγχρονη κυπριακή κοινωνία και την κρίσιμη εποχή που διανύουμε. Αρχικά, η μπάντα επικεντρώθηκε στη διασκευή κυπριακών παραδοσιακών τραγουδιών, προσδίδοντας ένα ιδιαίτερο σύγχρονο χρώμα, τόσο στον ήχο όσο και στη διάθεση των κομματιών, δημιουργώντας έτσι το δικό της προσωπικό ύφος.

Οι ζωντανές εμφανίσεις των Monsieur Doumani σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ και μουσικές σκηνές ανά τον κόσμο (WOMAD, WOMEX, Sziget, Rudolstadt, Havana World Music Festival, Sur Jahan-India, Paradiso, MUPA), καθώς και σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ανά το παγκόσμιο έτυχαν θερμής υποδοχής, με το έργο τους να αποσπά διθυραμβικές κριτικές. Το σχήμα διακρίθηκε με πληθώρα βραβείων, όπως «Καλύτερου Συγκροτήματος» στα μουσικά βραβεία Songlines Music Awards, και με το βραβείο κριτικών μουσικής «Andrea Parodi World Music Awards». Οι Monsieur Doumani έχουν κυκλοφορήσει τρία άλμπουμ, τα οποία σημείωσαν τεράστια επιτυχία και τους χάρισαν παγκόσμια αναγνώριση.

monsieur doumani.gifΜουσικοί: Αντώνης Αντωνίου- τζουράς, φωνητικά / Ανδρέας Σκορδής- κιθάρα, φωνητικά / Δημήτρης Γιασεμίδης - τρομπόνι, φλάουτο.

Οδηγίες προς θεατές:

Για την ασφαλή διοργάνωση των εκδηλώσεων και την τήρηση του σχετικού πρωτοκόλλου, το κοινό επιβάλλεται όπως προεξασφαλίζει τις θέσεις του είτε ηλεκτρονικά, είτε από το ταμείο του θεάτρου (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 13:00). Οι θεατές προτρέπονται να προσέρχονται έγκαιρα, αποφεύγοντας τον συνωστισμό κατά την είσοδό τους.


Πληροφορίες/Κρατήσεις:
77 77 77 45

E-ticket:rialto.com.cy, Rialto Theatre App

www.monsieurdoumani.com

www.cyprusrialtoworldmusic.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ