Νέες οδηγίες από τον ΠΟΥ για τη χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους

Ανατροπή (και πάλι).

Article featured image
Article featured image

Υφασμάτινες και όχι μάσκες «ιατρικού τύπου» σε δημόσιους χώρους, συστήνει στο κοινό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις επικαιροποιημένες οδηγίες που εξέδωσε χθες, 5 Ιουνίου..

Ο ΠΟΥ συστήνει στις κυβερνήσεις να ζητήσουν από όλους τους πολίτες να φορούν υφασμάτινες μάσκες σε δημόσιους χώρους, προς αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού. Αφορμή για τις νέες οδηγίες στάθηκαν ορισμένες μελέτες που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ΠΟΥ πλέον επισημαίνει ότι οι μάσκες είναι μόνο ένα από τα εργαλεία που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης του νέου κορωνοϊού και δεν θα πρέπει να δίνουν την ψευδή αίσθηση της πλήρους προστασίας.

«Συμβουλεύουμε τις κυβερνήσεις να ενθαρρύνουν τους πολίτες να φορούν μάσκα. Και συγκεκριμένα, υφασμάτινη μάσκα, δηλαδή, όχι ιατρικού τύπου», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η χρήση της μάσκας συνιστάται κυρίως στα μέσα μεταφοράς, στα καταστήματα ή σε άλλους κλειστούς ή πολυσύχναστους χώρους, πρόσθεσε. Μολονότι ορισμένες χώρες συστήνουν ή καθιστούν υποχρεωτική τη χρήση μάσκας από υγιείς ανθρώπους σε δημόσιους χώρους, ο ΠΟΥ μέχρι τώρα έκρινε ότι δεν υπήρχαν επαρκείς αποδείξεις που να συνηγορούν υπέρ ή κατά. Πρότεινε όμως να φορούν ιατρικές μάσκες οι ασθενείς και οι φροντιστές τους.

Mε πληροφορίες των Reuters/AFP/ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ