Γεννητούρια γενειοφόρων δράκων στη Λεμεσό [ΒΙΝΤΕΟ]

Από ποιον άλλο...

Article featured image
Article featured image

Ο γνωστός πια ανά το παγκύπριο δαμαστής φιδιών, Γιάννης Αγγελή, ιδιοκτήτης του The Reptile Jungle στη Λεμεσό, έκανε σήμερα ένα Facebook Live, δείχνοντάς μας τα γεννητούρια που είχε και τα οποία αφορούσαν σε δύο γενειοφόρους δράκους (έρχονται σύντομα άλλοι δύο).

Our new babies coming out from the egges 🥰🥰🥰🥰

Posted by The reptile jungle by yiannis angeli on Tuesday, 9 June 2020


Για όσους γνωρίζουν, οι γενειοφόροι δράκοι αποτελούν ένα αρκετά δημοφιλές ερπετό συντροφιάς. Πρόκειται για ένα είδος που προέρχεται από την Αυστραλία, και ζει εξίσου σε εκτάσεις με δάσος ή έρημο, πετρώδεις ή μη, ενώ πολύ συχνά τον συναντάται ακόμα και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Πρόκειται για ένα πολύ έξυπνο είδος σαύρας, αρκετά φιλικό, το οποίο δεν φτάνει σε πολύ μεγάλο μέγεθος με την ενηλικίωσή του, ενώ αναπαράγεται και πολύ εύκολα.

Το όνομά του οφείλεται στο ότι κάτω από το στόμα του έχει μικρές μυτερές προεξοχές σαν αγκάθια (χωρίς βέβαια να τσιμπάνε) που μοιάζουν σαν μούσι.

Λόγω του σχετικά μικρού τους μεγέθους, της ήρεμης ιδιοσυγκρασίας τους, της διαδραστικής τους ικανότητας -έχουν υψηλή ανεκτικότητα στην επαφή με τον άνθρωπο- έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια.

Για όσους θέλουν να τα δουν από κοντά, αυτό και πολλά άλλα φίδια και ερπετά, από το ερχόμενο Σάββατο θα μπορούν να το κάνουν στο The Reptile Jungle.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ