«Ο σκύλος μου είναι πλέον εντελώς vegan»

Ο 6 φορές πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, ανακοίνωσε πως έκανε το μπουλντόγκ του vegan, όπως είναι και αυτός.

Article featured image
Article featured image

«Γεια σας παιδιά, λοιπόν ο Roscoe είναι πλέον εντελώς vegan. Από τότε που έγινε vegan, το τρίχωμά του είναι πιο λαμπερό, οι πρησμένες πατούσες του γιατρεύτηκαν, δεν κουτσαίνει λόγω του πόνου στις αρθρώσεις ενώ βελτιώθηκε επίσης η αναπνοή του», έγραψε σε ανάρτηση στο Instagram. «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με το αποτέλεσμα, το ίδιο και εκείνος», πρόσθεσε.

Ο Χάμιλτον ανακοίνωσε πως σκοπεύει να γίνει vegan το 2017 και έκτοτε είναι υπέρμαχος του συγκεκριμένου τρόπου διατροφής. Εξηγώντας στο BBC τους λόγους για την απόφασή του, είχε πει: «Ως ανθρώπινη φυλή, δείτε τι κάνουμε στον πλανήτη...η ρύπανση [σε επίπεδο εκπομπών αερίων του άνθρακα που προκαλούν υπερθέρμανση] από τις ποσότητες βοοειδών που εκτρέφονται είναι απίστευτη. Λένε πως είναι μεγαλύτερη από εκείνη μέσω των πτήσεων και των αυτοκινήτων μας, που είναι τρελό αν το σκεφτείς. Η βιαιότητα είναι φρικτή και δεν θέλω να το στηρίζω όλο αυτό, θέλω να κάνω μια πιο υγιή ζωή».

lewis-hamilton-skilos-vegan-2.jpg

Η Ντανιέλα Ντος Σάντος, πρόεδρος της Βρετανικής Κτηνιατρικής Ένωσης, διαφωνεί ωστόσο με την επιλογή μιας vegan διατροφής για τους σκύλους, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν. «Στη Βρετανία, βάσει νόμου, ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος να ταΐζει το ζώο μέσω κατάλληλης διατροφής. Αν το προσωπικό σου σύστημα αξιών λέει να μην τρως ζωική πρωτεΐνη, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτή η διατροφή δεν είναι σχεδιασμένη να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κατοικίδιου σου. Οι γάτες είναι σαρκοφάγες και χρειάζονται συγκεκριμένες ποσότητες αμινοξέων για να είναι υγιείς, των οποίων η έλλειψη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας. Για το λόγο αυτό, δεν συνίσταται μια χορτοφαγική διατροφή, πόσο μάλλον μια vegan. Θεωρητικά είναι εφικτό να ακολουθήσει ένας σκύλος μια χορτοφαγική διατροφή, αλλά είναι πολύ έυκολο να το κάνεις λάθος παρά σωστά», εξηγεί η ίδια στο BBC Future.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

🐶

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roscoe & Coco Hamilton (@roscoelovescoco) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

@policelifestyle because I’m cool🐶

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Roscoe & Coco Hamilton (@roscoelovescoco) στις

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ