Αν υπάρχει (επίγειος) παράδεισος, τότε είναι εδώ!

Και, ναι, είναι στην Κύπρο.

Article featured image
Article featured image

Είναι κάποιες φορές που η (κυπριακή) φύση μάς αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Και είναι και άλλες φορές που νιώθουμε τυχεροί που ζούμε σε αυτόν τον τόπο, που μπορεί να του καταλογίζουμε χίλια δυο, αλλά έχει κι άλλες χίλιες δυο ομορφιές.

Οι φωτογραφίες, που ανήρτησε η Έλενα Πετρίδη στη σελίδα Τοπία της Κύπρου/Landscapes of Cyprus, απαθανατίζουν το Φαράγγι του Άβακα και αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

άβακας 4.jpg


Η πρόσβαση στο φαράγγι γίνεται μέσω του ομώνυμου μονοπατιού, εντός του κρατικού δάσους Πέγειας, στη Χερσόνησο του Ακάμα.

άβακας 3.jpg


Το Φαράγγι του Άβακα αποτελεί το πιο εντυπωσιακό και συνάμα το πιο ξακουστό φαράγγι της Κύπρου. Χαρακτηρίζεται από ψηλούς και απότομους γκρεμούς (είναι δηλαδή τύπου «canyon») με ενδιαφέρουσα γεωλογία, μόνιμη παρουσία νερού και σπάνια και εντυπωσιακή πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες, ξένους και ντόπιους που το επισκέπτονται κάθε χρόνο και βιώνουν μοναδικές εμπειρίες επαφής με τη φύση. Ολόκληρη η περιοχή της Χερσονήσου του Ακάμα, όπου ανήκει και το φαράγγι, έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Natura 2000.

άβακας 2.jpg


Νομίζω βρήκαμε την επόμενή μας εκδρομή!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ