Τεράστια φυτεία κάνναβης σε βουνό της Ελλάδας

Βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας στη δημοσιότητα.

Article featured image
Article featured image

Οι Αρχές στην Ελλάδα εντόπισαν πλήρως οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη, ορεινή περιοχή του νομού Γρεβενών.

Για την παράνομη φυτεία σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος δύο αλλοδαπών, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και καλλιέργεια κάνναβης με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση. Παράλληλα, οι Αρχές αναζητούν τουλάχιστον τέσσερα ακόμη μέλη της οργάνωσης, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί.

Η εξάρθρωση της εν λόγω οργάνωσης επιτεύχθηκε έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν ειδικές ανακριτικές τεχνικές και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα ερευνητικά στοιχεία. Έτσι, κατέστη εφικτός ο γεωγραφικός εντοπισμός των 13.852 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία φαίνεται ότι καλλιεργούνταν συστηματικά από μέλη της οργάνωσης.

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, την Πέμπτη, 16/07/2020, οργανώθηκε ευρεία, συντονισμένη και ταυτόχρονη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η παράνομη φυτεία σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία.


Όπως διαπιστώθηκε, η φυτεία διέθετε ειδικό σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από λάστιχα μήκους 10 χιλιομέτρων περίπου, που είχαν συνδεθεί σε αυτοσχέδια δεξαμενή, η οποία τροφοδοτούνταν με νερό από παρακείμενο ποτάμι με τη χρήση αντλίας και γεννήτριας. Επιπρόσθετα, πλησίον της περιοχής εντοπίσθηκαν ακόμη πέντε πρόχειρα παραπήγματα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους δράστες για τη διαβίωσή τους, αλλά και ως παρατηρητήρια για τη φύλαξη των φυτειών.

Η ανωτέρω φυτεία εκτεινόταν σε περίπου οκτώ στρέμματα, ενώ η έκταση αυτή είχε αποψιλωθεί και διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να καταστεί πλήρως καλλιεργήσιμη. Αποτελούνταν από 13.852 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους μέχρι 1,6 μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ