Τεράστιος αστεροειδής πλησιάζει τη Γη

Το μέγεθός του είναι διπλάσιο από αυτό του Αγάλματος της Ελευθερίας.

Article featured image
Article featured image

Η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος (NASA) ανέφερε ότι ο αστεροειδής 2020ND κινείται προς τη Γη, με το μέγεθός του να υπολογίζεται στα 170 μέτρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, το ουράνιο σώμα αναμένεται να φτάσει στο πλησιέστερο σημείο του σε σχέση με τη Γη την Παρασκευή, 24 Ιουλίου, χωρίς, ωστόσο, να είναι ορατό με γυμνό μάτι.

Τότε, η απόσταση του εν λόγω αστεροειδούς από τον πλανήτη μας θα είναι 0.034 αστρονομικές μονάδες, τουτέστιν περί τα πέντε εκατ. χιλιόμετρα. Παρά το γεγονός ότι η απόσταση φαίνεται αρκετά μεγάλη, λαμβανομένων υπ’ όψιν των διαστάσεων του αστεροειδούς, η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία τον ταξινόμησε ως «πιθανώς επικίνδυνο».



Σύμφωνα με τη NASA, πιθανώς επικίνδυνοι αστεροειδείς θεωρούνται εκείνοι που, βάσει ειδικών παραμέτρων, θα μπορούσαν να προσεγγίσουν απειλητικά τη Γη και το προαναφερθέν ουράνιο σώμα φαίνεται να συγκαταλέγεται σε αυτήν την κατηγορία.

Είναι, ωστόσο, απομακρυσμένο το ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Γη, αν και η NASA θεωρεί ότι υπάρχει μία στις 300,000 πιθανότητα κάθε χρόνο, ένας διαστημικός βράχος να χτυπήσει τον πλανήτη μας, προκαλώντας ζημιά σε τοπικό επίπεδο.


Με πληροφορίες από Sputnik και The Scotsman.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ