Ζευγάρι με σύνδρομο Down γιορτάζει 25 χρόνια γάμου

Και αποδεικνύει ότι, αν το πιστέψεις στ’ αλήθεια, η αγάπη μπορεί.

Article featured image
Article featured image

H Maryanne είναι 49 ετών και ο Τommy Pilling 62. Πάσχουν από σύνδρομο Down και είναι παντρεμένοι εδώ και 25 χρόνια, χρονικό διάστημα που τους καθιστά το μακροβιότερο παντρεμένο ζευγάρι με την εν λόγω πάθηση.

δοςν.jpg


Η Maryanne και ο Τommy δεν είναι (σίγουρα) ένα συνηθισμένο ζευγάρι. Είναι, όμως, ένα ζευγάρι που κάνει πράξη με την ίδιά του τη ζωή το νόημα της αγάπης και αποδεικνύει, με τον καλύτερο τρόπο, πως αν το πιστέψεις στ’ αλήθεια, η αγάπη μπορεί. Μπορεί και νικά κόντρα σε όλες τις προβλέψεις και τα προγνωστικά.

down 2.jpg


Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1995 και έκτοτε είναι (φουλ) ερωτευμένοι και αχώριστοι. Στις 15 Ιουλίου γιόρτασαν την αργυρή τους επέτειο στον κήπο τους, στην πόλη που διαμένουν στην Αγγλία και μοιράστηκαν τις όμορφες στιγμές μέσω της προσωπικής τους σελίδας στο Facebook.

Η αδερφή και φροντίστρια της Maryanne, Lindi Martin, ελπίζει η απίστευτη ιστορία αγάπης τους να δείξει ότι όλα είναι πιθανά αν υπάρχει αγάπη. Θυμάται, μάλιστα, πώς ο Tommy έκανε πρόταση γάμου στη Μaryanne. Λίγο καιρό μετά το πρώτο τους ραντεβού, τής έδωσε ένα ψεύτικο δακτυλίδι, αφού προηγουμένως ζήτησε την έγκριση της μητέρας της.

down.jpg



Το 2014 ο Tommy διαγνώστηκε με Αλτζχάιμερ, με αποτέλεσμα να ξεχνά βασικά πράγματα, ενίοτε και τη Maryanne. «Η Maryanne δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι συμβαίνει, αλλά αναγνωρίζει ότι κάτι πάει λάθος με τη μνήμη του Tommy. Τον υπεραγαπά, όμως, και πάντα θέλει να τον βοηθά. Μερικές φορές, θυμώνει μαζί του, όταν δεν την αναγνωρίζει, αλλά ηρεμεί, όταν της ξαναθυμίζουμε το πρόβλημά του», αναφέρει η Lindi, προσθέτοντας ότι «οι δυο τους είναι το τέλειο παράδειγμα ότι όλα είναι πιθανά με την αγάπη. Τα ζευγάρια μπορούν να υπερπηδήσουν κάθε εμπόδιο φτάνει να υπάρχει αγάπη».

down 5.jpg


Η Maryanne μιλώντας για τον αγαπημένο της, λέει χαρακτηριστικά: «Είναι ο καλύτερός μου φίλος και τον αγαπώ πολύ. Μου αρέσει να βλέπουμε ταινίες, να χορεύουμε, να πηγαίνουμε σε πάρτι ή στο μπόουλινγκ».

Η Lindi, αναφερόμενη στη σελίδα που έφτιαξαν στο Facebook, λέει πως ο σκοπός δημιουργίας της ήταν να δοθεί έμπνευση και σε άλλες οικογένειες που έχουν άτομα με σύνδρομο Down. «Θέλουμε να μεταδώσουμε την αγάπη τους διαδικτυακά, για να δείξουμε και σε άλλους γονείς ότι τα άτομα με σύνδρομo Down μπορούν να ζήσουν μια καλή ζωή».




Με πληροφορίες από
The Daily Mirror.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ