«Το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου» στις οθόνες σας

Κάτι διαφορετικό, κάτι (πολύ) καινούργιο.

Article featured image
Article featured image

«Με έντονη την ανάγκη να συνεχίσουμε την καλλιτεχνική μας δράση και ανταποκρινόμενοι στις εναλλακτικές επιλογές των πολιτιστικών υπηρεσιών για υλοποίηση της πρότασης μας, ανακοινώνουμε την παρουσίαση του προγραμματισμένου μας θεατρικού μονολόγου με τις απαραίτητες τροποποιήσεις», σημειώνουν οι δημιουργοί μίας ιδιαίτερης παράστασης που «χτίστηκε» στο πλαίσιο των περιορισμών της καραντίνας και της πανδημίας.

Ισορροπώντας ανάμεσα στην κινηματογραφική και τη θεατρική πράξη, το «Όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου», του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι θα προβληθεί διαδικτυακά στις 10,11,12 Ιουλίου μέσω της πλατφόρμας «black lemon»*. «H εν λόγω προβολή, αποτελεί μια προσπάθεια να διερευνήσουμε κι εμείς κατά πόσον είναι εφικτό να επικοινωνήσουμε ένα έργο από το κλασικό ρεπερτόριο, όχι μέσω της κλασικής μορφής του θεάτρου αλλά μέσω της «ασφάλειας» που παρέχει η οθόνη».

Λίγα λόγια για το έργο:

«Το όνειρο ενός γελοίου ανθρώπου», είναι ένα από τα μικρότερα διηγήματα του Φιόντορ Ντοσντογιέφσκι. Μέσα σε λίγες μόνο σελίδες, ο Ντοσντογιέφσκι καταφέρνει να χωρέσει μια ολόκληρη ουτοπική κοινωνία και την πορεία της προς τη διαφθορά. Μια κοινωνίας που ξεκίνησε σαν ένας μικρός παράδεισος, δίχως τάξεις, με κοινοκτημοσύνη στα αγαθά, με ισότητα μεταξύ των φύλων, με ερωτικές σχέσεις χωρίς διαστροφές και χωρίς το σαδισμό και το μαζοχισμό της σύγχρονης κοινωνίας.

Ο Ντοστογιέφσκι περιγράφει μία κοινωνία χωρίς ιδιοκτησία, όπου οι λέξεις δικό μου, δικό σου δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιο της, η αγάπη στον συνάνθρωπο, στη ζωή, στα δένδρα, στη φύση ήταν αυτονόητη και δεν εκπορευόταν από κάποια ιδεολογία, και που στην πορεία της εκφυλίστηκε, αποσυντέθηκε, έγινε ταξική και τοξική.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ:

Σκηνοθεσία- Επεξεργασία Κειμένου: Κώστας Σιλβέστρος, Στέλα Φυρογένη

Ερμηνεία: Στέλα Φυρογένη

Κινηματογράφηση/ Μοντάζ: Χρίστος Γωγάκης

Ηχοληψία: Αρσένιος Αγησιλάου

Μουσική: Lost Bodies

ΧΟΡΗΓΟΣ: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

*Η προβολή θα είναι ελεύθερη για το κοινό στη σελίδα www.blacklemon.tv από την Παρασκευή, 10/7 στις 20:00 μέχρι την Κυριακή 12/7 στις 20:00.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ