Λίγες ώρες δροσιάς και μετά πάλι καύσωνας

Πώς θα είναι καιρος τις επόμενες (καυτές) μέρες.

Λίγες ώρες δροσιάς και μετά πάλι καύσωνας

Πώς θα είναι καιρος τις επόμενες (καυτές) μέρες.

Ενισχυμένο και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας σήμερα Τρίτη, εκτοπίζοντας τις ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες ανατολικότερα, με αποτέλεσμα την σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και αύριο Τετάρτη.

Την ίδια ώρα, η αέρια μάζα που θα επηρεάζει την περιοχή μας τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει να είναι υγρή, με το σημείο δρόσου να κυμαίνεται στις περισσότερες περιοχές σε υψηλές έως πολύ υψηλές τιμές και θα επικρατεί έντονη δυσφορία.

Νέα άνοδος των θερμοκρασιών φαίνεται προς το τέλος της εβδομάδας, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν και πάλι γύρω στους 40 βαθμούς σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Σήμερα Τρίτη, ενισχυμένο και πιο δροσερό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τον σταδιακό εκτοπισμό των ιδιαίτερα θερμών αερίων μαζών ανατολικότερα και την πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά. Περαιτέρω γενικευμένη πτώση των θερμοκρασιών θα παρατηρηθεί αύριο Τετάρτη, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σταδιακά από την Πέμπτη, εκ νέου θερμές αέριες μάζες θα αρχίσουν να επεκτείνονται από τη Μέση Ανατολή προς την περιοχή μας, με αποτέλεσμα τη σταδιακή άνοδο των θερμοκρασιών, οι οποίες στο τέλος της εβδομάδας θα φτάσουν και πάλι γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Να σημειώσουμε ότι οι τιμές του σημείου δρόσου παραμένουν αυξημένες σήμερα Τρίτη, ενώ αύριο Τετάρτη αυξάνονται περαιτέρω με αποτέλεσμα να συνεχίσει να επικρατεί έντονη δυσφορία. Από την Πέμπτη αναμένεται μικρή πτώση των τιμών, ωστόσο θα παραμείνουν σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας.

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών βάσει των ατμοσφαιρικών συνθηκών και της ξηρασίας που επικρατεί αυτές τις ημέρες είναι εξαιρετικά μεγάλος.

kitasweather-2020-07-07_06-56-33_084218-1024x757.png

kitasweather-2020-07-07_07-00-29_032011-1024x767.png


Αναλυτικά το δελτίο καιρού από το kitasweather.com:

Σήμερα Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ ενώ στα παράλια, προσήνεμα ορεινά/ημιορεινά και κορυφές βουνών θα πνέουν μέτριοι μέχρι ισχυροί 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τα 6 μποφόρ κυρίως στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως ελαφρώς πιο πάνω και θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 32 στα δυτικά παράλια, 34 έως 36 στα υπόλοιπα παράλια και στους 26 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, περιοχές του εσωτερικού και κοιλάδες θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικα για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 22 έως 24 στα παράλια και στους 16 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο Τετάρτη, μετά την διάλυση της πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, όπου θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, χωρίς να αποκλείεται μεμονωμένη βροχή το απόγευμα μικρής έκτασης και διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται λίγο πιο κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 32 στα παράλια και στους 22 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά, κυρίως στα παράλια, περιοχές του εσωτερικού και κοιλάδες θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν απόγειοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικα για την εποχή επίπεδα και θα πέσει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό, 21 έως 23 στα παράλια και στους 13 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Πέμπτη, μετά την διάλυση της πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 2-4 μποφόρ με ριπές που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα ανέλθει γύρω στους 36 βαθμούς σε εσωτερικά τμήματα του νησιού, 29 έως 31 στα δυτικά παράλια, 31 έως 33 στα υπόλοιπα παράλια και στους 24 βαθμούς στη Χιονίστρα.

Την Παρασκευή και το σαββατοκύριακο, μετά την διάλυση της πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος εκτός από τα ορεινά/ημιορεινά, όπου θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο την Παρασκευή και το Σάββατο ενώ την Κυριακή δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ