Μαζέψαμε από το ίντερνετ τα πιο περίεργα αντικείμενα προς πώληση που σχετίζονται με τον Μακάριο

Από δαχτυλίδια και αυτόγραφα, μέχρι εξώφυλλα περιοδικών και χρυσά νομίσματα.

Article featured image
Article featured image

Μια εμβληματική παρουσία που αναμφίβολα, επί των ημερών του, κατάφερε να στιγματίσει όχι μόνο έναν ολόκληρο λαό, αλλά και το διεθνές πολιτικό γίγνεσθαι της εποχής. Ένας άντρας που λόγω της διπλής του ιδιότητας, κατάφερε να ζήσει τον απόλυτο θαυμασμό, την ίδια ώρα που πολλοί ήθελαν να τον εξαφανίσουν.

Ο Μακάριος, το δίχως άλλο, ήταν και εξακολουθεί να είναι συνυφασμένος με την κυπριακή πραγματικότητα, ακόμη και σήμερα, δεκάδες χρόνια μετά τον θάνατό του, καθώς σε πολλές περιπτώσεις η αναφορά του ονόματός τους και μόνο προκαλεί δέος.

Και αν σήμερα συζητάμε για την παράκρουση που βιώνει ο πλανήτης με τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου, με χιλιάδες μπλουζάκια, αφίσες, φλυτζάνια, σουβενίρ και άλλα χιλιάδες αξεσουάρ να κυκλοφορούν με τα πρόσωπά τους τυπωμένα επάνω, μερικές δεκάδες χρόνια πριν ο Μακάριος βίωνε την απόλυτη προσωπολατρία, την οποία τις πλείστες φορές τροφοδοτούσε ο ίδιος με πιάτα, αξεσουάρ και άλλα αντικείμενα τα οποία απεικόνιζαν πάνω το πρόσωπό του.

Ποια γιαγιά ή παππούς δεν έχει στο σπίτι της ένα κάδρο με την εικόνα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου μέσα, ένα φλυτζάνι ή ένα πιάτο;

Για όσους δεν έχουν, πάντως, και θέλουν να αποκτήσουν, στο ίντερνετ κυκλοφορούν διάφορα τέτοια μεμοραμπίλια προς πώληση, με μερικά από αυτά να πωλούνται μάλιστα πολύ ακριβά!

Ψάξαμε και βρήκαμε όσα μας έκαναν εντύπωση και σας κάνουμε μια μίνι παρουσίαση:


Πορσελάνινα πιάτα limited edition

1.jpg

2.jpg




Πιάτο σερβίτσιου, made in Cyprus

3.jpg



Χρυσό νόμισμα αξίας 5 λιρών

4.jpg



Ασημένια κοσμήματα

5.jpg




Ενυπόγραφη ευχετήρια κάρτα, στα αγγλικά

6.jpg

7.jpg




Υπογεγραμμένο εξώφυλλο περιοδικού

8.jpg




Πορτραίτο με χρυσή κορνίζα

9.jpg





Χρυσό αντρικό δαχτυλίδι

10.jpg


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ