Μπαμπάδες βλέπουν για πρώτη φορά τον νεογέννητο γιο τους

Το ζευγάρι βρισκόταν στην Ισπανία όταν ξέσπασε η πανδημία και έμειναν αποκλεισμένοι εκεί, με αποτέλεσμα να χάσουν τη γέννηση του γιου τους.

Article featured image
Article featured image

Ο Ισπανός γαλακτοπαραγωγός, Joan Fígols, που ζει στη Βαρκελώνη μαζί τον σύζυγό του Alex Fernández, ανυπομονούσε για τη γέννηση του γιου τους, Lluc, τον Μάρτιο, όταν ξαφνικά οι ΗΠΑ έκλεισαν τα σύνορα και ανέστειλαν τις ευρωπαϊκές πτήσεις, ελπίζοντας σε μια αναχαίτιση της εξάπλωσης της πανδημίας.

Δεδομένου πως η Ισπανία ήταν από τις χώρες που έπληξε περισσότερο ο κορωνοϊός, οι δυο τους «εγκλωβίστηκαν» έναν ωκεανό μακριά με την παρένθετη μητέρα, η οποία ζει στο Αϊντάχο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν τη γέννα.

Ο 40χρονος Joan Fígols και ο 38χρονος Alex Fernández αφηγήθηκαν στο περιοδικό People όσα πέρασαν, ξεκινώντας από τη στιγμή που συνειδητοποίησαν πως θα έπρεπε να παλέψουν για να εισέλθουν στις ΗΠΑ προκειμένου να είναι με τον γιο τους. «Η μάχη μας με τις πρεσβείες ξεκίνησε τη στιγμή που έκλεισαν τα αμερικανικά σύνορα», λέει ο Fernández, αναφερόμενος στις απελπισμένες τους προσπάθειες να συλλέξουν τα απαραίτητα έγγραφα. «Στείλαμε εκατοντάδες emails, ζητώντας άδεια να ταξιδέψουμε, την οποία συνεχώς μας αρνούνταν επειδή ο Lluc δεν είχε γεννηθεί ακόμη».


gay-goneis-neogennito-koronoios-2.jpg


Ο Lluc ήρθε στον κόσμο στις 24 Απριλίου, ζυγίζοντας περίπου τρία κιλά, αλλά οι ενθουσιασμένοι μπαμπάδες δεν ήταν εκεί για να τον φροντίσουν. Στη θέση τους, ωστόσο, βρέθηκε η Nicole Williamson, της οποίας το πρακτορείο παρένθετης μητρότητας «A Host of Possibilities», έκανε δυνατή τη γέννηση του Lluc.

Χωρίς άλλη επιλογή, η 40χρονη μητέρα δυο παιδιών, ανέλαβε να φροντίσει τον μικρό Lluc ενώ οι Fígols και Fernández συνέχιζαν να ζητούν άδεια για να ταξιδέψουν. Η Williamson τους κρατούσε συνεχώς ενήμερους για το μωρό μέσω καθημερινών βιντεοκλήσεων, από τις επισκέψεις στον γιατρό μέχρι πώς κοιμόταν και πώς έτρωγε.

Τελικά το αίτημα εγκρίθηκε, αλλά μόνο για τον Fígols. Ο Fernández αναγκάστηκε να μείνει πίσω, χωρίς καμία εξήγηση, ενώ ο σύζυγός του ξεκίνησε για το Αϊντάχο για να δει τον νεογέννητο γιο τους. Έφτασε εκεί αεροπορικώς και χρειάστηκε να περιμένει άλλες πέντε ημέρες μέχρι να βγουν τα αποτέλεσμα του τεστ για κορωνοϊό, που ήταν αρνητικό οπότε και του έφεραν να γνωρίσει τον Lluc, έξι εβδομάδες μετά την γέννησή του. «Ήταν τόσο μεγάλο το ταξίδι ως εδώ αλλά επιτέλους τον έχω στην αγκαλιά μου», λέει ο Fígols, που έκανε αμέσως βιντεοκλήση με τον Fernàndez, μόλις συνάντησε τον γιο τους. «Ήταν πολύ συγκινητική συνάντηση». «Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που συνέβησαν στον Lluc τις πρώτες έξι εβδομάδες και δεν κατάφεραν να τα ζήσουν», παραδέχθηκε η Williamson. «Το να βλέπω όμως τον Joan να τον κρατά στην αγκαλιά του για πρώτη φορά, ήταν απλώς καταπληκτικό». Ο Fígols έμεινε στο Αϊντάχο για μερικές ημέρες, μιλώντας καθημερινά με τον Fernández, ενώ παράλληλα συγκέντρωναν διαφορετικά έγγραφα αυτή τη φορά ώστε να καταφέρει να επιστρέψει, κάτι που έγινε στις 16 Ιουνίου.

gay-goneis-neogennito-koronoios-3.jpg

«Ήταν τόσο μεγάλη ανακούφιση όταν ήρθαν τελικά εδώ», λέει ο Fernández, που οδήγησε έξι ώρες μέχρι τη Μαδρίτη για να τους πάρει από το αεροδρόμιο. «Μέχρι να φτάσει, νιώθαμε πως τα προβλήματά μας δεν είχαν τελειώσει ακόμη». Ασφαλής πλέον στο σπίτι του στην Ισπανία, ο Lluc κοιμάται όλη τη νύχτα και δέχεται καθημερινά την απεριόριστη αγάπη των δυο μπαμπάδων του αλλά και της υπόλοιπης οικογένειας- μεταξύ άλλων 9 ξαδέρφια και 12 θείους και θείες. «Έχουμε ένα καλό αγοράκι», λέει ο Fernández, σημειώνοντας πως θα ήθελαν σύντομα να του χαρίσουν και ένα αδερφάκι. «Σε ένα χρόνο θα κάνουμε άλλο ένα παιδί», λέει ο ίδιος με τον Fígols να προσθέτει: «Και αν ρωτήσει κανείς- εννοείται πως θα το κάναμε ξανά όλο από την αρχή».


Πηγή: LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ