Η Περισπωμένη καλεί τα παιδάκια να γίνουν μικροί δημοσιογράφοι

Η περίοδος συλλογής των άρθρων ξεκινάει στις 13 Αυγούστου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2020. Μετά τη συλλογή των άρθρων θα στηθεί το περιοδικό το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου 2020.

Αυτούσια η ανακοίνωση για την ωραία αυτή δράση:

Μετά την επιτυχή συμμετοχή και δημιουργία του περιοδικού «Καραντίν - Μικροί Δημοσιογράφοι στην εποχή της Καραντίνας», η εκπαιδευτική ιστοσελίδα Περισπωμένη αποφάσισε να συνεχίσει την έκδοση του περιοδικού, δίνοντας την ευκαιρία σε μικρά και μεγάλα παιδιά να αναπτύξουν τις συγγραφικές τους ικανότητες, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους!

καραντίν.jpg


Για αυτό καλούμε όλα τα παιδάκια -μικρά και μεγάλα- να γίνουν μικροί δημοσιογράφοι και μαζί να φτιάξουμε ένα περιοδικό με τίτλο «Περισπωμένη»!

Η περίοδος συλλογής των άρθρων ξεκινάει στις 13 Αυγούστου και λήγει στις 31 Οκτωβρίου 2020. Μετά τη συλλογή των άρθρων θα στηθεί το περιοδικό το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 30 Νοεμβρίου 2020.

perispomenj-mikroi-dimosiografoi-2.jpg


Βήματα:

1) Διαλέγετε μία από τις παρακάτω κατηγορίες και γράφετε ένα άρθρο (ή περισσότερα) που θα στείλετε στην Περισπωμένη:

  • Ρεπορτάζ – Για να γράψουμε ένα ρεπορτάζ πρέπει να κάνουμε μια έρευνα! Σκεφτείτε ένα θέμα που σας απασχολεί λοιπόν και ερευνήστε το! Όταν έχετε συλλέξει όλα τα στοιχεία γράψτε ένα άρθρο.
  • Συνέντευξη – Μπορείτε να πάρετε μία συνέντευξη από τους γονείς σας, τα αδέλφια σας, κάποιον ήρωα/ηθοποιό που θαυμάζετε (μπορεί να είναι μία φανταστική συνέντευξη).
  • Βιβλιοπαρουσίαση – Μπορείτε να μας γράψετε μία ή δύο ή εκατό παρουσιάσεις για ένα βιβλίο που διαβάσατε και σας άρεσε! Γράφετε την υπόθεση, λίγα λόγια για τους ήρωες, βρίσκετε μια εικόνα και τονίζετε γιατί πρέπει να το διαβάσει ο κόσμος!
  • Παρουσίαση ταινίας – Κάνετε παρουσίαση μίας ταινίας! Ας προτείνουμε ο ένας στον άλλο ταινιούλες!
  • Βιογραφία – Συγγραφείς, ηθοποιοί, ιστορικά πρόσωπα, γράψτε μία βιογραφία τους! Έτσι κι αλλιώς από τις εφημερίδες και στα περιοδικά μπορούμε να ενημερωθούμε για διάφορα θέματα. Επιλέγετε ένα πρόσωπο και γράφετε λίγα λόγια για τη ζωή και το έργο του, βρίσκετε φωτογραφίες και άγνωστες πληροφορίες για τη ζωή του!
  • Σαν Σήμερα – Μπορείτε να συγκεντρώσετε σε μια στήλη το Σαν Σήμερα όποιας μέρας του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη θέλετε για να εμπλουτίσετε το περιοδικό μας!
  • «Μια εικόνα μια ιστορία» - Μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις λένε και είναι ακόμη καλύτερα όταν αυτές τις χίλιες λέξεις τις γράφουμε! Διαλέξτε την αγαπημένη σας εικόνα και γράψτε την ιστορία της ή μια φανταστική ιστορία!
  • Αθλητικά – Καιρός να μάθουμε κάτι για τον αθλητισμό! Μπορείτε να γράψετε ένα άρθρο για την αγαπημένη σας ομάδα και την ιστορία της ή να περιγράψετε κάποιο άθλημα ή ακόμη να πάρετε μια φανταστική συνέντευξη από ένα/μία αθλητή/αθλήτρια!

2) Όταν γράψετε το άρθρο σας σε μορφή WORD μας το στέλνετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] . Μαζί με αυτό θέλουμε τα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τάξη και σχολείο) σας και εικόνες που θα συνοδεύσουν το άρθρο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ό,τι κι αν διαλέξετε μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα για να σας βοηθήσουμε με πιθανά θέματα για ρεπορτάζ, πιθανές ερωτήσεις για συνεντεύξεις, πιθανούς τίτλους, βιβλία, ταινίες για παρουσιάσεις!

Καλό γράψιμο και καλή διασκέδαση!


Για συνεχή ενημέρωση σε σχέση με τη δράση, πατήστε ΕΔΩ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ