Αυτό είναι το μέλλον το συναυλιών;

Η πρώτη συναυλία που εφαρμόζει αυτού του είδους μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι γεγονός.

Article featured image
Article featured image


Στη Βρετανία επαναφέρονται οι συναυλίες με μέτρα κοινωνικής απόστασης. Στο πλάισιο της επαναφοράς των συναυλιών δημιουργήθηκε και το Gosforth Park στο Newcastle.

Το Gosforth Park αποτελεί μια ευρύχωρη περιοχή που περιλαμβάνει διάφορους χώρους, όπως το Newcastle Racecourse, το Britannia Hotel, μερικά γήπεδα γκολφ, κήπο, ποδοσφαιρικό κέντρο και τώρα έναν ολοκαίνουριο συναυλιακό χώρο.

Ο τραγουδοποιός Sam Fender ήταν αυτός που εγκαινίασε το Virgin Money Unity Arena στις 11 και 13 Αυγούστου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο ενώ η συναυλία ήταν sold out.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Something good really CAN work. Thank you @twodoorcinemaclub #VMUnityArena ⚡️💙

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Virgin Money Unity Arena (@virginmoneyunityarena) στις



Ο συναυλιακός χώρος έχει 500 ειδικά σχεδιασμένους χώρους παρακολούθησης. Εκτείνεται σε 45.000 τετραγωνικά μέτρα και κάθε ένας χώρος παρακολούθησης μπορεί να «φιλοξενεί» έως 5 άτομα. Ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να παρακολουθήσει μία συναυλία είναι 2.500.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος μόνο με αυτοκίνητο ή με ποδήλατο. Προκειμένου να αποφευχθεί οποιοσδήποτε συνωστισμός, αναγράφεται στο εισιτήριο η συγκεκριμένη ώρα άφιξης και η ακριβής «αρένα» όπου καθοδηγούνται οι επισκέπτες από τους διοργανωτές κατά την άφιξή τους. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο οι παρευρισκόμενοι δεν μπορούν να μπουν ξανά στο συναυλιακό χώρο, στην περίπτωση που χρειαστεί να βγουν.




συναυλια κοσμος.jpg

συναυλια.jpg

CONCERTS.jpg


Ακόμη, για να μην περιμένει κανείς σε ουρά, κάθε αρένα μπορεί επίσης να διαθέτει καρέκλες ενώ υπάρχει επίσης ένα σύστημα παραγγελίας φαγητού και ποτού.

συναυλια ποτα.jpg

Αυτός δεν αποτελεί τον πρώτο κοινωνικά απομακρυσμένο συναυλιακό χώρο στον κόσμο, καθώς υπήρχαν αρκετές συναυλίες «drive-in» που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες χώρες.


Πηγή: Boredpanda/LIFO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ